El bar musical La Sonora de Gràcia acull, dos dimarts de cada mes, L’altre micro obert. Una oportunitat per a debutants en el gènere de l’”stand-up comedy”. Tenen set minuts per provar si poden de fer riure.

El gènere del monòleg humorístic té un circuit alternatiu. A La Sonora de Gràcia, les sessions de L’altre micro obert. Monologuistes que no tenen un espectacle muntat, però que tenen algunes idees, proven de fer riure públic durant uns minuts (màxim set). L’altre micro obert està organitzat per El Soterrani i Comedy Gold, dos col·lectius que munten també sessions homònimes amb espectacles més desenvolupats. A L’altre micro obert són només apunts d’allò que podria esdevenir un monòleg desenvolupat. És per això que el sistema d’entrada és el de la taquilla inversa, que no obliga ningú a pagar un preu fixat.

Monòlegs en català i de dones

Els participants en una de les vetllades s’hi han d’haver apuntat abans. De fet, són moltes les trucades d’aspirants, però els organitzadors posen un topall. Hi ha una quota tancada per a monologuistes en català, perquè la llengua imperant en el gènere és el castellà. I una altra quota per a dones monologuistes, perquè també són més cares de veure que els homes. Després de les petites actuacions hi ha sempre uns minuts per a algun espontani que no hi estava apuntat, però que vol debutar amb algun text que se li ha acudit.