El Centre Cívic Baró de Viver acollirà divendres el Festival de Sevillanes Baró-Vallromanes. A la trobada participaran ballarines del Centre Cultural Andalús Baró de Viver i del Centre Cultural de Vallromanes, al Vallès Oriental.

El Centre Cívic Baró de Viver, amfitrió del festival

És la segona edició d’aquest festival que es va celebrar per primera vegada a Vallromanes el 2017. Es tracta d’una trobada intergeneracional, ja que les ballarines de Baró de Viver són nenes a partit de tres anys i les de Vallromanes són totes majors de 40. El festival es farà al teatre del Centre Cívic Baró de Viver i començarà a les 19 h. Óscar García, director del centre cívic, explica que “tot i que el Centre Cultural Andalús Baró de Viver no assaja al centre cívic perquè té local propi, es tracta d’una entitat del barri que aglutina a persones de totes les edats i cal que se sentin representades. I és precisament aquesta una de les missions d’un centre cívic; donar servei a les persones i als veïns. I això és el que hem fet: organitzar el festival i oferir l’espai per fer-lo”.

Activitat infantil i juvenil

Actualment, 15 ballarines d’entre tres i 27 anys aprenen a ballar flamenc al Centre Cultural Andalús Baró de Viver. Estan dividides en tres grups. Les més petites, són les “flamenquitas” i tenen entre tres i cinc anys. Aquest grup ha començat just aquest curs i estan aprenent a ballar pals del flamenc rítmicament més senzills com la rumba, explica la ballarina de flamenc i professora Maria del Mar Cobo. “A mi m’agrada que aprenguin el que és el flamenc en tota la seva dimensió. Des dels orígens, el ritme, els diferents pals que hi ha. El meu objectiu és que s’ho passin bé, però que aprenguin”. Les alumnes mitjanes tenen entre sis i 12 anys i les més grans són joves a partir de 13 anys. És el segon curs que Maria del Mar Cobo imparteix classes de flamenc a Baró de Viver i ja ha introduït pals com les alegries, els tangos, les sevillanes i les buleries.

El Centre Cultural Andalús Baró de Viver des del 1996

El Centre Cultural Andalús Baró de Viver és una de les entitats més antigues del barri i aplega actualment uns 40 socis. Va néixer l’any 1996 fruit d’un taller de sevillanes que va organitzar el centre cívic antic. L’entitat promou la cultura andalusa i valors com la disciplina, l’esforç i el treball en equip. A més, ofereix formació i atenció als infants i joves del barri que vulguin aprendre a ballar flamenc. L’entitat cultural participa habitualment en festivals i trobades en altres barris de la ciutat i poblacions veïnes. També en esdeveniments organitzats en motiu del 8 de març, Dia de la Dona; el 25 de novembre, Dia contra la Violència de Gènere, o a la Feria de Abril de Barcelona.