L’editorial Tusquets en castellà i Empúries en català acaben de llençar la segona part de ‘La mort del comanador’ de Haruki Murakami i us expliquem les claus per comprendre l’autor que sona any rera any com a possible guanyador del Premi Nobel de Literatura.

Murakami, escriptor de masses

Haruki Murakami és un dels escriptors més llegits a nivell internacional i els escriptors Rodrigo Fresán, Antonio Lozano i Jordi Nopca ens expliquen el perquè.

Murakami i els gats

L’autor de ‘Tòquio blues’ utilitza els gats com animals màgics que ens descobreixen mons impossibles. La trama de les seves novel·les pot transcórrer durant pàgines amb una gran calma i tranquil·litat fins que tot s’esfondra i apareix la fantasia.

Murakami i el sexe prohibit

Murakami és un autor de viatges iniciàtics, de passions que es mantenen durant pàgines fins arribar al clímax, de relacions complicades i també de descripcions acurades sobre les relacions sexuals. De fet, alguns dels seus llibres han estat prohibits a la Xina per la detallada descripció de les relacions sexuals.

Murakami a Barcelona

Murakami ha vingut dues vegades a Barcelona. L’any 2009 va protagonitzar una xerrada amb Isabel Coixet a la biblioteca Jaume Fuster. I va tornar el 2011 perquè la Generalitat li va atorgar el Premi Internacional Catalunya.