L’escriptora i activista Brigitte Vasallo s’ha convertit en una de els veus autoritzades per parlar de temes com la islamofòbia o les relacions sentimentals a la societat occidental. Ara, aborda un dels temes més de moda entre les generacions joves: el poliamor, i ho fa a l’assaig ‘Pensamiento monógamo, terror poliamoroso‘. Amb la seva capacitat per trencar amb motlles i convencions socials, Vasallo retrata un poliamor que s’entén més des d’una lògica neoliberal que no pas com a xarxa de relacions afectives i de solidaritat.

‘Pensamiento monógamo, terror poliamoroso’

En el seu nou llibre, Brigitte Vasallo repassa temes com la infidelitat, el masclisme i la violència de gènere, la identitat, el desig o, fins i tot, l’augment dels nacionalismes. Tot, amb exemples clars i amb idees com la de l’amor Disney, l’amor romàntic, un tipus de relació de parella que obeeix a lògiques capitalistes i que neix al segle XIX per a convertir la monogàmia en una eina de control.

Brigitte Vasallo té l’habilitat de fer-nos qüestionar fins i tot les idees més arrelades de com ha de ser el model de relacions adequat per a la societat occidental. Apostant per una xarxa de relacions que superi la família i els amics i que es centri en tota la comunitat, sacseja les bases del nostre pensament i ens convida a replantejar-nos com volem actuar amb el nostre entorn. El terror poliamorós ha arribat per a quedar-se, i per a revolucionar la societat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Brigitte Vasallo, al Terrícoles” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/terricoles/brigitte-vasallo/|||” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]