exposició Tàpies certeses

La Fundació Antoni Tàpies ha presentat la programació de la nova temporada 2019. Enguany s’ha posat èmfasi en obrir tota la seva extensa obra als amants de l’artista. El fons del museu, que difon el llegat de Tàpies, té prop de 300 obres destacades i un miler de representacions gràfiques i llibres de l’artista.

Monogràfic de Tàpies per posar en relleu l’obra

El museu ha decidit fer un monògrafic posant a l’abast del públic aquesta obra a partir del març del 2019 i fins al gener del 2020. Es dirà ‘Antoni Tàpies, Col·lecció. Sèrie certeses sentides’ i servirà per treure a la llum els períodes i les problemàtiques del pintor. A més, la mostra coincideix amb el 30 aniversari de l’obertura del museu on el visitant també podrà descobrir unes obres singulars que va fer Tàpies sobre tèxtil sintètic que van servir després per tapar el terra de l’estudi on pintava. Per commemorar aquesta data també es presentarà un bloc de treball de l’artista que data del 1991.

Exposició de Tàpies sobre teatre

La incursió de Tàpies en el teatre

La temporada també farà una mirada a la participació de Tàpies en les arts escèniques. S’ha programat la mostra “Antoni Tàpies. Teatre”, que s’obrirà l’octubre del 2019 i finalitzarà el gener del 2020. El museu repassarà els seus projectes a través d’esbossos, fotografies, programes de mà, vídeos i alguna escenografia que s’ha pogut conservar.

Obra Albert Serra a la fundació Tàpies

Albert Serra, irromp a la Fundació

El cineasta Albert Serra presentarà ‘Roie Soleil’, una obra emparentada amb la seva pel·lícula ‘La mort de Lluís XIV’. Alguns crítics, com Ollaf Möller, han definit l’obra com una barreja de performance i d’instal·lació fins a crear una “bèstia minimalista”. El projecte de Serra es podrà veure des del març i fins al juny del 2019.

Performance de diversos artistes

El cicle Someone Walking Around fa referència a les intervencions artístiques i les performances efímeres de diversos artistes que es podran veure durant la primavera. El públic es trobarà enmig d’una representació mentre estigui visitant les exposicions que el pot deixar fora de lloc. Els artistes que hi participaran seran Nils Nova, Roman Ondak, Germaine Kruip amb Jacqueline Seligmann i Jirí Kovanda.