Barcelona Gallery Weekend 2020 obre les portes de la temporada expositiva amb 28 galeries

i impulsa l’escena artística local del 17 al 20 de setembre. Una intensa agenda d’activitats especials per a tots els públics i un programa específic per a professionals del món de l’art. Us proposem cinc exposicions per gaudir de la sisena edició del Barcelona Gallery Weekend 2020.

Núria Güell a l’ADN

“Ella, l’ull, el dit, la mà” és una exposició que estableix un diàleg entre una selecció d’obres de Margaret Harrisson, María María Acha-Kutscher i Núria Güell

, tres artistes de nacionalitats i generacions diferents, amb pràctiques artístiques singulars i específiques, però en les quals trobem plantejaments, interessos i aproximacions afins. Partint de posicionaments manifestament feministes, el seu treball atempta contra les narratives hegemòniques del poder, i denuncia la violència exercida contra les dones i altres subjectes subalterns.

Lluís Barba a la galeria Contrast

“Old threats. New armies” és una exposició de l’artista Lluís Barba, un projecte que integra fotografia, escultura i vídeo

en un espai interactiu, que intentarà trencar fronteres físiques amb una exposició a la galeria Contrast de Barcelona, secundada per diverses accions en línia. A través de la revisió de l’obra clàssica de Goya i altres artistes clàssics, Barba reinterpreta conceptes per portar les imatges d’aquest entès horror que genera el propi ésser humà quan ataca a la mateixa naturalesa i a la seva pròpia societat, i posar amb això n’evidencia la manera en la qual aquests horrors operen en el món actual.

Anna Dot a la galeria Bombon Projects

A “Escrits per a la pell vident”, Anna Dotcrea una exposició

dedicada a la mirada cansada amb el desig d’oferir-li un pausa, tot estimulant el cos i convidant-lo a ballar, deixant-se guiar per la pell. Perseguint aquesta intenció, l’exposició és el resultat d’abordar tota una sèrie de qüestions: com dissenyem una exposició que prioritzi allò que s’ha de sentir i que s’ha de tocar per sobre d’allò que ha de ser observat amb la vista? Com ens mourem per un espai així? Pot, un espai d’aquesta mena, ser una excusa per dissenyar noves coreografies de l’espectador? Quins objectes, quins materials, quines formes necessitem per interpel·lar a la pell i no pas als nostres ulls?

Fernando Prats a la galeria Joan Prats

L’exposició “Primera línia”, de Fernando Prats, reuneix el seu treball més recent, realitzat en el context de les protestes ocorregudes a Xile

durant els mesos d’octubre i novembre del 2019. El 18 d’octubre del 2019, Xile va ser commocionat per un veritable terratrèmol social que començaria a declarar-se com “el despertar de Xile”, convertint-se en la crida més eloqüent, després de la dictadura, a un canvi profund del model econòmic neoliberal i cultural del país. En aquest context, Fernando Prats, que es trobava a Santiago de Xile, va prendre la determinació d’involucrar-se i convidar als manifestants que es trobaven en la “primera línia” a participar a través d’una sèrie d’accions col·laboratives amb la bandera de Xile.

Ceramistes contemporanis a Artur Ramon Art

L’art del buit, comissariada per Caterina Roma, és un recorregut cronològic per l’obra dels ceramistes més destacats de les últimes dècades

, que s’inicia amb Llorens Artigas, pare de la ceràmica catalana contemporània. Els artistes presenten la seva definició particular del concepte del buit, de la relació entre el material, l’argila i l’espai que conté o que l’envolta. De fet, el buit és un company silenciós de la ceràmica tot al llarg de la seva història, que és també la història de la humanitat mateixa. Recipients i formes insòlites, preciosistes, juguen —ara sí, obertament— amb el buit, amb el no-res.

Comparteix a: