Lolita Flores torna al Teatre Goya, on ja ha recalat en diverses ocasions, una de les quals com a intèrpret de ‘La plaza del Diamante’, fa quatre anys. El muntatge que protagonitza, ‘La fuerza del cariño’, enceta la temporada de la sala que gestiona l’empresa Focus.

Es tracta d’una adaptació al castellà de ‘Terms of endearment’, de Dan Gordon, versió teatral d’una novel·la de Larry McMurtry que ja abans, el 1983, havia fet el salt al cinema amb èxit. La pel·lícula, dirigida per James L.Brooks, va guanyar cinc Oscars, un dels quals per a Shirley McLaine com a actriu principal. També en va merèixer un Jack Nicholson, com a actor de repartiment.

Tragicomèdia amb xoc generacional

Lolita Flores encarna l’Aurora, una viuda que vol controlar i decidir sobre la vida de la seva filla. Però l’ Emma (Sara Moraleda al Goya) ha decidit casar-se per sortir del niu, tot i els mals ulls amb què la seva mare veu el futur marit, el Flap (Antonio Hortelano), a qui considera un tanoca. El quart personatge, que va encarnar Jack Nicholson, és el Garret (Luis Mottola), un astronauta retirat, excèntric i faldiller, que s’instal·la a tocar de l’Aurora, i amb qui inicia un idil·li. Magüi Mira ha fet la posada en escena de la comèdia, que té, però, un assenyalat episodi dramàtic. “L’obra parla d’un xoc generacional, però també de relacions sentimentals amb alts i baixos”, comenta Lolita Flores.

Les situacions que demana el muntatge exigeixen contacte entre els intèrprets, raó per la qual les dues actrius i els dos actor es fan proves setmanals. El Goya, que enceta temporada amb aquesta proposta, ha establert el prescriptiu 50 % d’aforament màxim a sala. ‘La fuerza del cariño’, que va aturar funcions per culpa de la pandèmia al març, estarà al Goya fins al 25 d’octubre.