Arriba al Teatre Condal una de les propostes familiars per aquestes festes, ‘El Màgic d’Oz’. La Brutal, en coproducció amb el Grec, ha muntat una versió contemporània del clàssic de Lyman Frank Baum que Victor Fleming va dirigir amb èxit a la pantalla gran.

David Selvas, director escènic, ha creat amb Marc Artigau una dramatúrgia que duu als nostres temps l’ètica del conte. Així, l’espantaocells té una consciència molt acusada sobre el medi ambient, l’home de llauna esdevé un cíborg i el lleó covard és una lleona que va patir assetjament sexual. “Potser a l’època els nens i nenes al·lucinaven amb un home de llautó, però ara estan amb la pantalla”, afirma Selvas.

Dos papers compartits

El personatge de la Dorothy, que va fer famós Judy Garland, recau, de forma compartida, en les joves Jana Galindo i Roser Dresaire. Dues actrius i cantants de solidesa demostrada, Elena Gadel i Mercè Martínez, s’alternen en el paper de Bruixa de l’Oest / del Nord i tieta de Dorothy.

El llibret és de Paula Jornet i Arnau Vallvé, bateria dels Manel. La música és bàsicamant pop amb incursions en el trap i el hip-hop, gèneres predilectes dels adolescents d’avui. “Fleming també va anar a buscar música del moment, no de l’època en què es va escriure el conte”, justifica David Selvas.

Pere Faura signa les coreografies i Andreu Gallén, la direcció musical. Al muntatge hi intervenen també com a intèrprets Marc Pocielo (l’espantaocells), Robert González (el robot), Dàmaris Aragón (la lleona) i Jordi Vidal (el Màgic d’Oz). Els productors volen que l’espectacle sigui un dels referents de la cartellera nadalenca, per més endavant seduir grups esolars.