Observar la dansa, el cos i el temps amb diferents propostes, formats i artistes de tot tipus. Aquest és l’objectiu del Mercat de les Flors en la temporada 2020-21 que ha presentat aquest dijous. En aquesta edició també es presentarà la segona producció de Cèl·lula, un programa ideat per donar visibilitat a creadors locals que puguin dur a terme espectacles de mitjà i gran format.

El nou curs començarà l’1 d’octubre amb un homenatge dedicat a la coreògrafa, ballarina i escriptora Deborah Hay. La primera peça que se’n presentarà és ‘Figure a sea’, una col·laboració de Deborah Hay i Laurie Anderson. Es tracta d’una meditació sobre el fet de “veure la música, incidències i sincronies fugaces, imprevistos insòlits i, el més sorprenent, veure l’innombrable”.

Dissabtes dobles al Mercat

A més, durant el confinament pel coronavirus, el Mercat de les Flors ha estat treballant per reprogramar  el 90 % dels espectacles que es van haver de suspendre durant l’estat d’alarma. En concret es van suspendre 15 espectacles, 13 dels quals s’han incorporat a la temporada 2020-21 i un, a la següent. També inicien una nova fórmula anomenada els Dissabtes dobles. Amb aquesta proposta volen que els espectadors puguin gaudir de dues peces del mateix creador, així com d’alguna activitat entre mig. Es farà per un preu més reduït i amb trobada i berenar inclosos. 

El curs 2019-20 tanca amb grans pèrdues

Com a conseqüència del coronavirus, el Mercat de les Flors va haver de suspendres 52 funcions. Una xifra que ha suposat una pèrdua d’ingressos estimada en més de 80.000 €, segons el Mercat. En aquest nou curs, estan estudiant la possibilitat d’incorporar la metodologia de “streaming”, en el cas que s’hagi de reduir de manera significativa l’aforament.