El dibuixant i monologuista Roger Pelàez va aprofitar el confinament per dibuixar un dietari d’impressions i reflexions sobre la pandèmia, els costums socials, la vida o el consum cultural. Avui ve a presentar-nos a l”Àrtic’ ‘Una pandèmia d’estar per casa’, editat per Males Herbes.

El confinament de Roger Pelàez

‘Una pandèmia d’estar per casa’ retrata 78 dies de confinament. Roger Pelàez farceix d’il·lustracions i de reflexions aquest dietari en què carrega contra les convencions adquirides durant la pandèmia i el relat institucional sobre el coronavirus i les maneres de combatre’l. El contrast entre les mesures imposades per un moment estrany i la quotidianitat en el dia a dia que ens mostra Pelàez és un vehicle per al terror i per a la comèdia, una mescla d’antagònics que marca part de la feina d’aquest humorista i músic.

A més de la seva tasca com a dibuixant, Roger Pelàez també representa un monòleg a l’Antic Teatre un cop al mes. El nom del que representa actualment, ‘Mandonguilles de frenillo’, ens permet fer-nos una idea de l’humor inconvenient i contundent de Roger Pelàez. Un humor que tornarà als escenaris quan la situació de pandèmia i la gestió de la Generalitat permeti tornar a obrir els teatres.

Molta feina… sense escarrassar-se

Segons diu la seva pròpia biografia, el Roger Pelàez és un fill de la Roca del Vallès que s’ha dedicat a tot… sense escarrassar-se en res. I el cert és que no sabem quant d’esforç hi haurà posat, però el nostre convidat d’avui és monologuista, articulista d’opinió, músic, escriptor, locutor de ràdio, dibuixant de còmics… I en tots els casos, el denominador comú de la seva feina és un sentit de l’humor vitriòlic i afilat que l’ha portat a patir d”Hegemonia persecutòria’, a explicar ‘El procés als idiotes’, a cuinar unes suposadament delicioses ‘Mandonguilles de frenillo’ o a sol·licitar — no sabem si a la sanitat pública — que li precintin l’esfínter. Ara, mentre espera que tornin a obrir l’Antic Teatre per fer el seu monòleg intermitent, ens explica per escrit i amb il·lustracions la seva particular ‘Pandèmia d’estar per casa’. I nosaltres el rebem avui a l”Àrtic’ confiant que no tingui motius per treure una segona part.

Roger Pelàez