El músic Dani Poveda torna als escenaris amb Lavanda, la seva nova formació, amb qui acaba de treure els disc ‘Llinatge del desig’. L’hem rebut a l”Àrtic’ perquè ens parli del nou àlbum i també del Vida Festival 2021, del qual n’és el director.

Tornar a la primera línia

Dani Poveda feia set anys que no publicava material nou, des que va dissoldre la banda Gentle Music Men. En aquests anys, el de Vilanova i la Geltrú s’ha dedicat a la direcció del Vida Festival, però no havia tornat a encapçalar cap formació musical. Ara, després d’un temps de maduració, ens presenta Lavanda, la seva nova formació musical.

‘Llinatge del desig’, el primer àlbum de Dani Poveda, s’allunya de la llum del pop per un registre més íntim i més ombrívol, amb la producció d’en Jordi Casadesús, membre de La Iaia. Lavanda va pujar a l’escenari del Mercat de Música Viva de Vic per mostrar les seves primeres cançons, recollides en un treball que ha editat Vida Records, el segell sorgit del Vida Festival. El disc s’ha impregnat dels mesos del confinament en quarantena, tot i que la majoria de temes ja s’havien compost abans.

El futur dels festivals

El 2020, el Vida Festival, com la resta de cites musicals d’estiu, va haver de posposar-se pel coronavirus. En aquelles circumstàncies, Dani Poveda va proposar una consulta al públic del festival per saber què volien fer, i, en general, l’opció preferida va ser la d’aplaçar-lo fins al juliol que ve. Ara, mentre hi ha incertesa sobre el nombre de vacunes que es podrà posar a l’estiu, els festivals es plantegen si podran treballar amb normalitat a l’estiu o serà una altra temporada en blanc.

Amb un cartell ja tancat, que inclou la majoria de noms que havien de tocar l’any passat, la pregunta ara és si es podrà celebrar, amb la campanya de vacunació en marxa, i en quines condicions. L’avantatge del festival de Dani Poveda és que sempre limiten l’aforament a 10.000 persones en un entorn que en permetria fins a 30.000, però, tot i això, la viabilitat de l’edició 2021, que s’ha de celebrar de l’1 al 3 de juliol, continua sent una incògnita.

Estem treballant en silenci amb tot l’equip i estem en constant comunicació amb altres festivals i en breu passaran coses. Estem treballant conjuntament en diferents accions per generar espais segurs. Estem convençuts que ho podem fer i estem lluitant per generar que el públic, quan s’acabi tot aquest malson, ho pugui celebrar en espais segurs.

La melomania de Dani Poveda

L’any 2013, el vilanoví Dani Poveda va passar una mala època i va decidir abandonar la música… però la música no el va abandonar a ell. Melòman declarat i apassionat dels ritmes contemporanis, el Dani havia alternat la direcció del festival Faraday amb el grup Gentle Music Men, tot plegat en un moment en què la crisi econòmica els va enganxar tan de ple que va haver de penjar la guitarra.

Però quan la música és passió ja no es deixa mai el vici, i el Dani va decidir fundar el Vida Festival, probablement la cita més relaxant i amb més bones vibracions del panorama de festivals d’estiu. I ara, en un any en què sembla que la música en directe penja d’un fil, torna amb un nou projecte, Lavanda, i amb el disc ‘Llinatge del desig’. I per això avui l’hem convidat a l”Àrtic’, on som de bona vida i intentem sempre fer realitat tots els nostres desitjos.