El poeta, periodista i escriptor Andreu Gomila no para: mentre encara viu la ressaca de la celebració pel premi Sant Cugat de poesia pel seu llibre ‘Felanitx’, porta la direcció del festival Alcools, a la Sala Beckett.

Retorn a Felanitx

Andreu Gomila va créixer al poble de Felanitx, a Mallorca. I tot i que fa anys que es va mudar a Barcelona, ara ha decidit tornar-hi a través dels versos del seu nou poemari. ‘Felanitx’ evoca el poble de la seva infantesa, però també ens parla de la redempció a través de la paternitat i de com recuperar el sentit de la vida amb els fills. Amb el seu nou llibre, Andreu Gomila ha guanyat el premi Sant Cugat de poesia a la memòria de Gabriel Ferrater.

Andreu Gomila Felanitx

Una nova edició de l’Alcools

Tot i la pandèmia, el festival Alcools, que dirigeix Andreu Gomila, se celebra a la Sala Beckett amb la intenció manifesta de sumar poesia i arts escèniques. La proposta presenta un seguit de recitals per acostar l’art de la rapsòdia als teatres, amb noms com Mireia Calafell i Björt Rùnars, que han inaugurat l’edició d’enguany, Sílvia Bel, Perejaume, Neus Borrell i Joan Miquel Escuer, que actuaran el 23 de febrer, o Enric Montefusco, el 16 de març.

La militància d’Andreu Gomila

L’escriptor, poeta i crític Andreu Gomila ha fet de les lletres el seu activisme i la seva militància. Nascut a Palma de Mallorca i barceloní d’adopció, ha copsat la realitat cultural de casa nostra des de la direcció de la revista ‘Time Out’, primer, i després des de les pàgines d”El Temps de les Arts’. Enamorat del teatre, i tan amant de la poesia escènica com per dedicar-hi tot un festival com és l’Alcools, l’Andreu té una carrera de 20 anys com a poeta i prosista, amb què ha baixat a ‘El port’, ha caminat pel ‘Carrer dels dies’, ha entonat uns ‘Putus himnes generacionals’ i ha travessat diversos ‘Continents’. I en el seu últim llibre ens convida a passar un temps al municipi de Felanitx. Per tot això avui l’hem convidat a l”Àrtic’, on, en aquests dies de confinament perimetral, sabem que la literatura és una bona manera de viatjar i trencar barreres.