El músic Nil Moliner porta ja un temps sumant seguidors amb les seves cançons, que fins ara havia publicat en format EP i a la xarxa. Aquest 2020 ha publicat el seu primer LP, ‘Bailando en la batalla’, just abans de que el coronavirus ens confinés. I just quan tornen a obrir les sales de concerts, Nil Moliner reedita aquest primer àlbum llarg i ho fa amb més cançons en el seu repertori.

Ballar la pandèmia

El títol del primer treball de Nil Moliner ens convidava a ballar a la batalla. Publicat uns dies abans de la declaració de l’estat d’alarma, les seves cançons es van convertir en una finestra de positivitat enmig del confinament. Nil Moliner ens proposava un conjunt de cançons lluminoses però introspectives, que mesclaven optimisme amb sentiments tan personals com identificables a qualsevol de nosaltres. Ara, la reedició ‘Bailando en la batalla, ahora más que nunca’ inclou temes com ‘Calma’ o ‘La bestia’, que el de Sant Feliu ha anat publicant aquests mesos i que han rebut el suport dels seus fans.

La febre musical de Nil Moliner

Tot i no haver fet encara els trenta, el Nil Moliner pot dir amb orgull que ja fa més de mitja vida que està enfilat als escenaris. I això és perquè aquest fill de Sant Feliu de Llobregat s’hi va posar ben d’hora amb la banda Cybee, que va formar amb només 12 anys, i que compaginava amb actuacions en solitari en diversos bars i sales de concerts. I ha sigut en aquest format solista com ha viscut ‘El despertar’ musical d’un artista carregat de bon rotllo, que gaudeix veient com surt el sol i que s’agafa les coses amb ‘Calma’ i filosofia. Ara reedita ‘Bailando en la batalla’, el seu primer LP, l’excusa perfecte per convidar-lo avui a l’Àrtic, on sabem que les millors batalles, com les revolucions, són aquelles que es fan ballant…