compradors mirant llibres a parada Casa Anita Sant Jordi d'estiu

Les llibreries ja tenen en marxa tota la maquinària per celebrar Sant Jordi 2021, quan queden menys de 10 dies per a la jornada. Per evitar aglomeracions, alguns llibreters fan una crida a avançar les compres i no deixar-ho tot per al 23 d’abril.

Tenint en compte que per Sant Jordi l’aforament a les llibreries serà reduït, els llibreters preveuen que s’hi formaran cues per entrar-hi. D’altra banda, apunten que els dies previs tenen més temps per atendre els clients i fer-los recomanacions personalitzades; una atenció cuidada que el 23 d’abril els és impossible oferir.

Què fer per Sant Jordi 2021 a Barcelona?

#Sempreés23, campanya per comprar llibres tot l’any

L’any passat Sant Jordi va caure en ple confinament pel coronavirus, amb els comerços no essencials tancats. Per tant, les llibreries no van poder obrir en un dels dies de l’any amb més vendes. Aquest context va portar alguns establiments a engegar una campanya, amb l’etiqueta #sempreés23, per reivindicar que es poden comprar llibres tot l’any, més enllà del 23 d’abril.

Com serà el Sant Jordi 2021?

Després que l’any passat es va haver de posposar la diada del llibre i la rosa al juliol, aquest any sí que es podrà celebrar, però amb un format adaptat a la covid-19. Les llibreries i floristeries podran posar parada fora al carrer dos dies abans de Sant Jordi, i a l’interior dels establiments tindran l’aforament reduït a un 50 %.

Per mirar d’esponjar la jornada, hi haurà una desena d’espais a diferents districtes de la ciutat per on passejar entre llibres i roses. Seran recintes a l’aire lliure, perimetrats i amb control d’accés.