“Mai ets prou vell ni prou covard per tornar a començar”. Agafant les paraules de l’escriptora Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Úbeda, propietària de l’establiment, ha explicat què significa per ella la reobertura de la llibreria. Des del tancament el 2010 a causa de la crisi de la distribuidora Arc de Berà SL, Úbeda ha explicat que ha treballat a vuit llibreries diferents i ha rebut ajuda de múltiples persones.

Montserrat Úbdea, que va treballar a l’establiment des dels 13 anys, ha explicat que és un projecte de continuïtat que no s’hauria d’haver acabat. A més dels llibres en català, ara Ona també disposa de papereria, jocs i altres productes. L’acte inaugural, que ha tingut lloc a les vuit del vespre, ha omplert l’espai d’amants de la literatura i la cultura catalana, i no hi ha faltat el primer fundador de la llibreria, Josep Espar.

Després de sis llibreries reobertes a la ciutat, Montserrat Úbeda, ha explicat que “s’està vivint una primavera del llibre, en què persones de diverses esferes opten per incorporar-se a la professió”. Ho fan, però, en espais més petits i fàcils de gestionar, que permeten humanitzar el sector i faciliten les recomanacions de llibres als clients.
Ona va rebre el Premi Creu de Sant Jordi de la Generalitat el 1986 pel seu paper en el món editorial català