Mentre fem passos cap a l’estiu i la calor s’enfila als termòmetres, la cartellera d’aquest divendres ens ofereix diverses alternatives per refugiar-nos a les sales i passar una estona entretinguts i ben frescos. Comencem!

1. ‘La casa del caracol’


Macarena Astorga, 2021

L’Antonio és un escriptor que es trasllada a viure una temporada en un poble per tenir la pau i la tranquil·litat que li cal per concentrar-se en una novel·la. Allà, s’enamorarà d’una dona enigmàtica i començarà a indagar sobre la vida dels seus veïns nous, buscant inspiració. Però ben aviat veurà que la bucòlica comunitat del camp guarda molts secrets, i que si el que volia era una mica de relax, s’ha equivocat de lloc.

L’actor Javier Rey, famós per sèries de televisió com ‘Fariña’ o per pel·lícules com ‘El silencio de la ciudad blanca’, torna a les pantalles acompanyat de Paz Vega a ‘La casa del caracol’, un thriller basat en una novel·la de Sandra García Nieto.

2. ‘Solo una vez’


Guillermo Ríos Bordón, 2021

La Laura és una psicòloga especialitzada en víctimes de violència de gènere que, des de fa un temps, és assetjada pel marit d’una de les seves pacients. Un dia, rep en la seva consulta una parella que afirma que no haurien d’estar allà. A través del tractament d’aquests dos joves, la Laura haurà d’enfrontar els seus fantasmes i el seu problema amb l’assetjador.

Amb un repartiment encapçalat per Ariadna Gil, Álex García i Silvia Alonso, ‘Solo una vez’ és l’adaptació al cinema de ‘Només una vegada’, l’espectacle de Marta Buchaca que van dur al TNC Maria Pau Pigem, Anna Alarcón i Bernat Quintana. Una bona oportunitat per submergir-se en l’infern, a vegades ambigu, de la violència masclista en el si de la parella.

3. ‘Mulholland Drive’


David Lynch, 2001

La Betty és una aspirant a actriu que acaba d’arribar a Los Angeles i s’allotja a casa de la seva tieta. Un dia coneix la Rita, una dona que afirma no saber qui és ni què hi fa, allà. Juntes, les noves amigues investigaran el passat de la Rita, i coneixeran un món d’obsessió i bogeria, addiccions i sexe.

‘Mulholland Drive’ no només va suposar el descobriment com a actriu de Naomi Watts, ni una nova nominació a l’Oscar per a David Lynch. També està considerada, sovint, com una de les millors pel·lícules des de l’inici de segle, i un dels treballs més enigmàtics i suggestius del cineasta nord-americà. La cartellera continua recuperant clàssics del setè art i ara s’ha fixat en la carrera de Lynch, de qui oferirà títols com ‘Eraserhead’, ‘L’home elefant’, ‘Blue Velvet’ o ‘Carretera perduda’.