L’actor i imitador professional Carlos Latre torna a Barcelona amb l’espectacle ‘One man show’ i ens el ve a presentar a l”Àrtic’ per celebrar el programa 1.300.

Humor en temps de pandèmia

Carlos Latre ja va portar ‘One man show’ fa uns mesos a la nostra ciutat, en un context d’esperança per l’inici de la campanya de vacunació, però també d’incertesa pels teatres a mig gas, els bars tancats, el nombre de contagiats i de defuncions en augment. En aquest context, un espectacle com el de Carlos Latre va ser una bufada d’aire fresc. La comèdia, en aquell moment, era més important que mai.

“L’humor pot ser blanc, familiar, crític, negre, negríssim o opac. Per mi el positiu és que hi hagi tots els tipus d’humor sense cap problema. I que sigui això, humor. Cada cop vivim en un món que és més seriós i per mi el més seriós que hi ha al món és l’humor.”

Carlos Latre

Cinc mesos més tard, el xouman torna a Barcelona, al Teatre Coliseum, fins al 27 de juny, i ho fa en un context diferent. Tot i això, a jutjar per les riallades que es van sentir al llarg dels 90 minuts que dura ‘One man show’, les ganes de riure continuen sent les mateixes.

“El divertit s’esforça per ser divertit, per intentar ser guapo, per intentar ser agradable… Al final, s’ho curra sempre! I, no ho oblidem mai, un home, una dona, les persones, al cap i a la fi, necessitem que ens estimin i que ens facin riure.”

Carlos Latre

Carlos Latre es desdobla en un centenar de personatges d’actualitat, polítics, artistes, actors o famosos de la premsa del cor, als qui posa veu i gestos, i als qui, fins i tot, fa cantar. Amb ells, l’humorista repassa l’actualitat social, des dels carrils bici d’Ada Colau fins a les rodes de premsa de Fernando Simón, passant per les ploreres de Lydia Lozano, el negacionisme de Miguel Bosé o un afectuós homenatge a Pepe Rubianes.

‘One man show’ ens ofereix, així, una galeria d’esquetxos d’humor amable però incisiu, en què Carlos Latre treu partit dels seus dots d’imitador totterreny, capaç d’interpretar fins a cinc veus diferents en el que dura el vers d’una cançó.

Totes les veus de Carlos Latre

El nostre convidat d’avui té una llarga carrera com a actor i xouman… però també com a aristòcrata, president del Barça, gat mandrós, rei d’Espanya o president del govern. I per tenir un currículum així de versàtil, Carlos Latre n’ha tingut prou amb una bona veu, molta expressivitat i grans dosis de sentit de l’humor. Nascut a Castelló de la Plana, aquest intèrpret polifacètic es va fer famós, amb poc més de 20 anys, per les seves imitacions a la ràdio i la televisió.

La seva versatilitat a l’hora d’impostar veus i imitar accents el van convertir en figura imprescindible de paròdies, doblatges còmics o monòlegs teatrals, però el Carlos també ha fet de presentador televisiu, conductor de gales o, fins i tot, del fill del policia més indesitjable del cinema espanyol. Però no oblida mai del tot el teatre, on és un veritable “one man show” i, per això, avui seu amb nosaltres a l”Àrtic’, on ha vingut acompanyat de Pedro Sánchez, Salvador Illa, Leo Messi o Fernando Simón, entre molts d’altres. I la veritat és que mai no havíem tingut un sofà tan atapeït.

Carlos Latre