Després de celebrar-se els dos últims caps de setmana, el cicle Monumental Club d’Estiu 2020 ha decidit cancel·lar la resta de la programació anunciada degut a la inestabilitat provocada per la covid-19. Els organitzadors han aturat l’activitat “amb la convicció d’haver ofert un esdeveniment segur per a públic i treballadors i d’haver seguit les normes de seguretat obligatòries”.

L’organització enviarà un correu electrònic a les persones amb entrades per a les dates cancel·lades, que tindran l’opció de mantenir-les per a una edició futura o demanar el reemborsament de l’import.

Monumental Club d’Estiu va tornar després del confinament amb una programació de concerts, DJ i gastronomia adaptats a la nova normalitat. A partir del 3 de juliol i fins a l’1 d’agost, cada divendres i dissabte de 19 a 1 h, proposaven gaudir a l’aire lliure de música en directe. El festival tenia programades 10 dates amb grups i DJ locals per un públic reduït a la plaça de La Monumental. El restaurant Casa Xica s’encarregava de l’oferta gastronòmica.

Monumental Club d’Estiu 2020: Programació

El directe d’Urfabrique i els DJ sets de Tilt! i Kerito van ser els protagonistes de la primer edició el divendres 3 de juliol, seguits pel concert de Bianca Steck i les sessions de Maadraassoo i Polpax el dissabte 4. Bianca Steck és una de les veus emergents més interessants del panorama barcelonès i va presentar l’EP, ‘Voices & Noises’. A la cabina: dos DJ habituals de les sales de Barcelona com Sidecar o Razzmatazz: Polpax i Maadraassoo.

El divendres 10 de juliol va pujar a l’escenari de Monumental Club d’Estiu 2020 la barcelonina Cristina Len, que s’ha convertit en una de les promeses de l’escena urbana de la ciutat. Per tancar la nit, Hal9000 i Galix, dos discjòqueis que fan un viatge per la història de la música indie. El dissabte 11 de juliol, la màgia de la música llatina va omplir La Monumental amb l’edició ¡Ay, qué rico!, que explora els sons llatinoamericans amb alguns dels noms més destacats de l’escena tropical de Barcelona. Ray Cuza & Septeto Sazonando van realitzar una viatge sonor per la seva Cuba natal. La vetllada es va tancar amb una selecció de discjòqueis com Lady Avocado, la música colombiana establerta a Barcelona.

El divendres 17 de juliol, La Monumental havia d’acollir l’energia del quartet barceloní Belushi, i també les sessions de DJ Shak, cofundadora espiritual de Wah Records, i Pegatas, antic resident de l’Apolo i un autèntic clàssic de La Monumental. El dissabte 18 de juliol el quartet de Terrassa Bounties havien de presentar el seu disc debut, ‘Venga no’, un còctel de música pop i música urbana.

El cap de setmana del 24 de juliol havia de començar amb un concert del multiinstrumentista Josep Xortó, que amb la seva banda ha demostrat ser un dels artistes més polifacètics del panorama musical català i que durant el confinament passat va publicar el seu darrer single ‘Els hits’. Per la cabina havien de passar dos disjòqueis que saben com enamorar el públic amb una barreja d’indie, rock i música electrònica: Buffetlibre i Te Jodes i Bailas. El dissabte 25 de juliol arribava el torn d’una nova edició de Back to Black, una proposta de música negra amb el talent de casa nostra. El música de Ghana Kwame tornava amb el seu projecte Kwame Ghana Highlife, que conjuga estils com afrobeat, funk o makossa amb música tradicional del seu país. Després del concert, estava prevista una sessió de Julia Reca, especialista en soul dels anys 50 i 60, i la música disco dels 70, i Edu Movin’On, un habitual de les nits de música negra de tot l’estat els últims 15 anys.

El divendres 31 de juliol havia de començar el darrer cap de setmana del festival amb el concert del duet francès establert a Barcelona Honolulu. Les sessions eren a càrrec de dos dels discjòqueis residents de la Sala Razzmatazz: Legoteque i Luis Costa. El dissabte 1 d’agost la Monumental Club d’Estiu 2020 havia de tancar les comportes de la plaça amb el grup de música indiepop Rombo i per acabar la festa hagués sonat la música de dos discjòqueis: el resident de Razzmatazz Bilbadino i l’enciclopèdia musical de Nacho Ruiz.

Entrades i preus

Lloc: plaça de La Monumental. Gran Via de les Corts Catalanes, 749

Data: tots els divendres i dissabtes del 3 de juliol a l’1 d’agost, de 19 a 1 h (CANCEL·LAT)

Preu: 10 euros

Monumental Club d’Estiu 2020: tots els artistes i horaris

03/07, 19 h Urfabrique -Tilt! – Kerito
04/07, 19 h Bianca Steck – Maadraassoo – Polpax
10/07, 19 h Cristina Len – Hal9000 – Galix
11/07, 19 h ESPECIAL ¡Ay, qué rico!: Ray Cuza & Septeto Sazonando – Golfo de Guinea – Lady Avocado
17/07, 19 h Belushi – Pegatas – DJ Shak
18/07, 19 h Bounties – Luis Le Nuit – Pepe
24/07, 19 h Josep Xortó + The Congosound – Buffetlibre – Te Jodes y Bailas
25/07, 19 h ESPECIAL Back to black: Kwame Ghana Highlife – Julian Reca – Edu Movin On
31/07, 19 h Honolulu – Legoteque – Luis Costa
01/08, 19 h Rombo – Bilbadino – Nacho Ruiz

Tallers i activitats per a tota la família (fins a 10 anys)

Monumental Club d’Estiu 2020 també proposa un programa d’activitats per a tota la família durant el mes de juliol. El sistema de venda d’entrades tindrà un cost de 10 euros i es farà mitjançant una reserva de taules per compartir amb el grup d’amics. Un representant de cada taula serà el responsable de comprar totes les entrades del grup que pot ser de 10 persones. Les taules estaran separades per mantenir la distància de seguretat i hi haurà un aforament reduït. Per entrar al recinte es obligatori l’ús de mascareta.

Concert infantil
Tallers creatius de pintura i disseny per nens de quatre anys
Espai lúdic per nens de zero a tres anys
Espai lúdic per nens de tres a vuit anys amb un dominó gegant i altres joguines
Espai de creació per nens de cinc a 10 anys on es podrà pintar un mural format per cubs
Maquillatge pintacares