Remedios Sánchez, “la Reme”, una assassina en sèrie de dones grans, va fer tremolar Barcelona l’estiu del 2006. Actuava amb rapidesa i va tenir tothom amb l’ai al cor fins que els Mossos la van detenir.

Al 176 del passeig de Maragall és on Remedios Sánchez va cometre el primer dels tres assassinats el 10 de juny de 2006.

Es guanyava la confiança de les dones

Un dels casos més recents de la crònica negra que va protagonitzar aquesta assassina en sèrie que asfixiava les víctimes. La Reme era una cuinera sense antecedents que treballava al bar Cebreiro del carrer de Balmes on, curiosament, menjaven cada dia desenes de policies nacionals.

L’estiu del 2006, Remedios Sánchez va matar tres ancianes d’entre 70 i 96 anys i en va malferir altres cinc per aconseguir diners. En un mes va arribar a atacar una desenes de dones d’edat avançada, un cas que va crear una alarma social sense precedents.

Buscava sempre dones d’entre 70 i 100 anys, sempre es guanyava la seva confiança per robar-les”
Núria Vázquez, periodista

Una investigació comandada pel major Trapero que va acabar detenint-la en persona a l’interior d’un bingo del carrer de Provença.

Addicció al joc

El mòbil dels atacs era econòmic, ja que la Reme acumulava deutes per la seva addicció al joc que ja li havia comportat problemes familiars. El 3 de juliol del 2008, l’Audiència de Barcelona va condemnar-la a 144 anys, cinc mesos i 29 dies de presó per l’assassinat de les tres ancianes, per cinc delictes d’assassinat en grau de temptativa i set delictes de robatori amb violència.

Ens ho explicava la periodista Núria Vázquez, en aquest capítol del ‘Va passar aquí’.