La historiadora Maria Isabel Gascón fa quatre anys que segueix el rastre de Pepita Teixidor, una aquarel·lista de referència que va rebre diversos reconeixements internacionals. De les poques coses que se saben d’ella és que pintava flors a Vallvidrera, entre finals del segle XIX i principis del XX.

Pepita Teixidor va viure entre el 1865 i el 1914 i va ser la primera dona a qui es va dedicar un monument a Barcelona, l’any 1917. Tot i haver estat una aquarel·lista de referència a Espanya, haver exposat i haver rebut premis tant d’aquí com internacionals, Teixidor va caure en l’oblit.

La historiadora Maria Isabel Gascón vol recuperar-ne la figura i reivindicar-la: “Va exposar a París, a l’Exposició Universal del 1900, juntament amb Ramon Casas i Santiago Rusiñol. Tothom sap qui són aquests personatges, però ningú no sap qui és Pepita Teixidor”.

Per això, Gascón s’ha posat en contacte amb la Biblioteca Collserola – Josep Miracle, situada a Vallvidrera, on se sap que ella tenia un taller, perquè faci de nexe amb els veïns: “Que contactin amb nosaltres si tenen algun record o algun testimoni o potser alguna obra, per petita que sigui”, explica Patricia Muñiz, directora de la biblioteca.

Tot i ser una pintora prolífica, les seves obres no estan exposades: gairebé totes pertanyen a col·leccions particulars, que va pintar en el seu moment per a la burgesia catalana, i les tres que té el MNAC estan al dipòsit.