La trobada de tres grans artistes al Café de Oriente de la Rambla va ser l’origen de la famosa cobla ‘Ojos verdes’, de Miguel de Molina. El que va començar sent una modesta fonda a mitjans dels segle XIX va esdevenir en un dels hotels més luxosos de la ciutat.
Als baixos de l’Hotel Oriente es van establir diferents locals, un dels quals era la mítica Librería española, freqüentada per intel·lectuals com Santiago Rusiñol. A l’altra banda, la també mítica Granja Oriente, que durant la Segona República ja replegava molta gent de la faràndula com ara el poeta Federico García Lorca, el també poeta Rafael de León o el cantant de cobla Miguel de Molina.

La relació de Federico García Lorca amb Barcelona es remunta el 1925, quan Salvador Dalí el convida a visitar Catalunya. Anys després, Lorca va estrenar amb gran èxit fins a tres obres a la ciutat: ‘Bodas de sangre’, ‘Lerma’ i ‘Doña Rosita la soltera’. L’estrena d’aquesta darrera obra va coincidir amb l’aparició de Miguel de Molina al Cabaret Mónaco, molt propera al Teatre Principal. Lorca, Miguel de Molina i Rafael de León es van trobar als baixos de l’Hotel Oriente i van començar a donar forma als famosos versos d”Ojos verdes’, que feien referència als mariners que passejaven per la Rambla.

Aquests tres artistes homosexuals i d’origen andalús van ser molt atrevits amb la lletra de la cobla. ‘Ojos verdes’ va tenir gran ressò internacional i, tot i ser interpretada per artistes com ara Concha Piquer, Miguel de Molina li va donar el seu toc particular perquè coneixia qui s’amagava darrere d’aquests “ulls verds”.