L’Ajuntament ja ha iniciat els primers tràmits per fer desaparèixer de la Rambla les antigues ocelleries, una notícia que no ha agradat gens als propietaris d’aquests establiments. Mònica Trias, capdavantera de l’Associació d’Antics Ocellaires d’aquest passeig, ha assegurat que ja s’han posat en contacte amb advocats i que “faran el possible” per quedar-se a la Rambla.

No és el primer cop que ens intenten fer fora de la Rambla, però hem aguantat aquí 150 anys i seguirem batallant.
Mònica Trias, presidenta Associació Antics Ocellaires de la Rambla

Trias assegura que “ja va ser traumàtic quan els van obligar a tancar les ocelleries“, ja que es van “veure obligats a reinventar els seus negocis“.

Amics de la Rambla ho aplaudeix

Els que sí que han celebrat aquesta iniciativa del consistori han estat els Amics de la Rambla. Fermín Villar, president de l’entiat, creu que “arriba molt tard”, però assegura que és una primera empenta per “esponjar el passeig més emblemàtic de la ciutat”. Ara bé, Villar subratlla que “la retirada de les ocelleries no és un inici de reforma de la Rambla”, i afegeix que segueixen esperant que l’Ajuntament engegui el pla per renovar-la.

El comptador de la Rambla, quasi a 1.700 dies

El pla de reordenació de la Rambla es va aprovar el 2016 i el projecte d’obres es va fer públic el 2018. Malgrat tot, l’emblemàtic passeig segueix esperant un rentat d’imatge. Per denunciar els dies de retard, Amics de la Rambla va posar un comptador en una façana de l’avinguda.

Esperem que quan el comptador arribi a 2.000, la reforma ja estigui en actiu.
Fermín Villar, president Amics de la Rambla