Ciutat Meridiana es va començar a construir l’any 1963 i des del principi es van detectar deficiències, com les humitats, denunciades per l’associació de veïns. Però potser la més molesta va ser la plaga de rates, ben evident a tot el barri.

Concurs de caça de rates

Per tal de donar visiblitat al problema, l’associació de veïns va decidir organitzar un concurs de caça de rates. Quan l’Ajuntament se’n va assabentar, va enviar uns quants funcionaris per actuar contra la plaga. Però l’abundància de rates va fer inútil la seva feina.

El concurs de caça de rates es va fer a la plaça Roja del barri. Va durar uns quants dies i consistia a aconseguir la rata més grossa, cosa que es comprovava pesant les peces. El primer premi, dotat amb 500 pessetes, el va guanyar una rata de mig quilo.

Avui, a Ciutat Meridiana encara tenen el problema de les plagues de rates que venen de les zones dels descampats que limiten amb el barri. Ho va explicar Arnaldo Gil, membre fundador de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, en aquest capítol de ‘Va passar aquí’.