Raúl Martí és un compositor valencià establert a Madrid que ha portat l’estil dels nous contemporanis en l’àmbit del pop amb el seu projecte musical Queidem. En paraules de la presentadora del ‘Territori groupie‘, Aïda Camprubí Hinojosa, Queidem “és un alquimista del transformisme pop i no els falta raó”. Ara, presenta el seu LP de debut ‘Evitaremos todo mal’, produït per Raso Estudio i Esquio. L’artista interpreta quatre temes en directe des del plató de betevé.

  • ‘Perdiendo amores’
  • ‘Halo dorado’
  • ‘Niebla’
  • ‘Elegía’

‘Evitaremos todo mal’, un camí interior

El procés creatiu ha estat llarg, de prop de quatre anys, però és així com entén Queidem el seu treball. De fet, assegura que al principi no tenia previst fer-ne un disc, i “simplement” anava component. Va ser quan ja tenia quatre cançons que va veure que “tot tenia un sentit” i es va decidir a tirar endavant. En molts casos, uns temes molt introspectius i marcats per les seves pors i angoixes.

Una obra plena de contrastos. Per un cantó, unes melodies suaus i delicades que topen amb unes lletres més “fosques, tètriques i doloroses“. Queidem explica que són uns temes que en molts casos ha hagut de suavitzar perquè li sortien “massa durs”. Tot i això, l’artista assegura que no s’ha autocensurat a l’hora de transmetre els seus sentiments.

Músic de conservatori

De formació clàssica al conservatori, Queidem també va estudiar la carrera de creació musical per trobar el seu llenguatge actual. L’artista confessa que per ell, la música és una eina per evitar la sensació que tenia anys enrere quan l’angoixava no ser vist, ni escoltat. Per això, diu, “un camí és fer-se artista i ser conscient que només són imaginacions que tens dins del teu cap”.