Joan Dausà va batejar el seu debut al Palau Sant Jordi com La gran bogeria, i el públic s’ho va prendre al peu de la lletra. Més de 16.000 assistents van embogir durant més de dues hores de recital creat per a l’ocasió. Des de la primera cançó, ‘Gegants’, el públic i el mateix cantautor van plorar, van ballar i, fins i tot, van jugar al ‘Jo mai, mai’ amb el llum dels mòbils. Dausà va fer un repàs amb un repertori molt complet dels seus 10 anys de carrera.

“Per als qui no hagueu vingut mai, soc entre un Sergio Dalma i Oques Grasses“. Aquesta va ser de les primeres frases que Dausà va intercanviar amb el públic. L’humor estava servit. Conegut per interactuar molt amb els assistents dels concerts, va ser un mestre de cerimònies molt còmplice amb els fans. Els va fer cantar ‘Nunca es tarde amor’ per blocs: ara els laterals, ara els del fons, ara als de platea. I el públic hi va respondre entregat. També va aconseguir crear un mar de llums al pavelló olímpic mentre sonaven temes com ‘Nàufrags’ i ‘Una altra manera de viure’. Aquesta última, la va interpretar acompanyat de la cantant barcelonina Julieta.

Joan Dausà fa “matching” al Sant Jordi

L’entrega del públic va ser tan eufòrica que fins i tot el cantant va jugar al ‘Jo mai, mai’ amb els assistents. “Vull demostrar que Catalunya és romàntica”, va sentenciar abans d’iniciar el joc, que s’anava intercalant amb el repertori de cançons. “Jo mai, mai m’he fet un petó al Palau Sant Jordi i ho vull fer avui”. Una vintena de persones van encendre els llums del mòbil per demostrar que ells hi estarien disposats. Al pur estil ràpid de Tinder, Dausà va aconseguir que una parella de desconeguts es fes un petó, el Toni i la Núria. I de nou, el públic va embogir. Repte aconseguit.

“La Judit” i Santi Balmes a l’escenari

Un dels moments més ovacionats del concert va ser quan l’actriu que encarna la famosa ‘Judit’ de Dausà, Sara Espígul, va sorgir d’entre el públic i va acabar a l’escenari per sentenciar “Jo mai, mai he pensat que seria més feliç al teu costat”. També romandrà en la memòria dels fans la col·laboració amb Santi Balmes. El cantant de Love of Lesbian va col·laborar amb el santfeliuenc interpretant ‘Caure no feia mal’ i fent caure llàgrimes de molts.

El Sant Jordi va deixar enrere el plor per ballar i fer tremolar el pavelló amb les mogudes ‘Queda’t així’ i ‘La gran eufòria’. De nou, Dausà va tornar a jugar amb el públic. “Em fa ràbia que aquesta bogeria es quedi a Catalunya” i els va proposar repetir un concert similar a Madrid, Donosti o Sevilla. Sabran embogir el 2025?