Nou Barris prepara la celebració de l’any nou xinès 2024 el proper 3 de febrer i aquest dimarts ha fet ballar un drac xinès i ha engalanat la seu del districte amb fanalets vermells. L’associació multicultural Amanecer i l’eix comercial de Nou Barris, que organitzen aquesta activitat, asseguren que aposten per fer créixer la celebració l’any vinent amb una cercavila i fira gastronòmica.

Membres de la comunitat xinesa fent ballar el drac

Set anys celebrant l’any nou xinès

Fa set anys que aquestes entitats celebren l’any nou xinès i la comunitat xinesa ho veu com una oportunitat de mantenir la tradició. Ho fan alguns dies abans de la data oficial perquè hi ha famílies que marxen a la Xina a donar la benvinguda al nou any. Amb aquesta exhibició de balls tradicionals i els fanalets decorant el balcó de la seu del districte, mantenen viva la tradició a la ciutat on viuen.

Una representació de la comunitat xinesa de Nou Barris després de participar en els balls tradicionals

Segons explica a betevé Shangwei Ye, de l’associació multicultural Amanecer, Nou Barris ja és casa seva i vol “mantenir la tradició”. Maite Fernández, dinamitzadora de l’Eix Nou Barris explica a betevé que es tracta d’una comunitat “molt integrada”.

Diversos fanalets pengen del balcó de la seu del districte de Nou Barris