Un dels tuits més criticats ha estat el de l’organització juvenil independentista Arran que ha publicat el seu perfil de Twitter un missatge amb el lema “Fins mai”

amb una foto cap per avall del difunt fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza. El tuit ha incendiat la xarxa ràpidament, tant els que defensaven la llibertat d’expressió com pels que asseguraven que era de mal gust criticar una persona morta.

Entres els qui han condemnat el tuit d’Arran hi ha la del president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, que ha anunciat que dilluns consultarà si el tuit difós per l’organització juvenil de l’esquerra independentista és denunciable. A més ha assegurat que si els confirmen que ho és, no dubtaran en presentar una denúncia.

Albiol també ha respost a la mateixa xarxa social a altres comentaris poc respectuosos amb la mort del fiscal general. “S’ha de tenir molt verí en l’ànima i fanatisme separatista per escriure de manera tan mesquina sobre la mort d’una persona. Sigui o no el fiscal general de l’estat”, ha assenyalat García Albiol. Però el líder popular no ha estat l’únic a criticar durament els tuits, també ho ha fet el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido qui ha assegurat que no hi ha impunitat per els insults i l’odi a les xarxes socials. En aquest cas el ministre feia referència a un tuit de Bernat Castro, conegut a les xarxes com @Berlustinho, qui ha fet ús del seu habitual humor negre, fent broma de la mort del fiscal.

També ha rebut moltes crítiques el membre de la Comissió de Garanties de Podem Catalunya, Cristian Fernàndez, qui va compartir en el seu perfil de Twitter una imatge d’un brindis enllaçant la notícia de la mort del fiscal. “Mort un repressor i no podem fer sàtira. Tornen temps foscos…” ha tuitejat després Fernàndez, qui veient l’allau de crítiques que ha rebut ha tancat el seu compte.  I és que fins i tot des de Podem Catalunya han criticat les declaracions i ha anunciat que han iniciat els tràmits per obrir un expedient disciplinari d’expulsió. 

Fins i tot la Guàrdia Civil s’ha posicionat a les xarxes

, tot assegurant que alegrar-se de la mort d’una persona potser no és delicte, però al seu parer, demostra baixesa moral. En la seva piulada, la Guàrdia Civil afegeix una frase del polític i escrit Benjamin Disraeli: “La vida és massa curta perquè la fem mesquina”.