El líder del PSC i candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dissabte des de Tarragona, que les paraules de Rovira eren una mentida per intentar explicar el que per a ells és inexplicable. “Van prometre una cosa que sabien que no podien complir i ara estan buscant tot tipus d’excuses” ha dit Iceta en la presentació oficial de la seva candidatura tarragonina. On també ha afirmat que espera que la campanya electoral proporcioni arguments.

“El que m’agradaria és que tots els candidats poguessin fer campanya sense cap mena d’entrebancs i desitjo que els que estan a presó deixin d’estar-hi” ha dit durant l’acte Miquel Iceta, que, en canvi,  ha fet una distinció amb la situació de Puigdemont. Per al socialista aquest cas és diferent perquè ha marxat per esquivar l’acció de la justícia. Malgrat tot, ha afirmat que espera el Tribunal Suprem tingui la precaució i la proporcionalitat de no decidir mesures cautelars que impliquin presó abans del judici.

Des de Santa Coloma de Gramenet, el candidat del PP, Xavier García Albiol, ha acusat els partits independentistes de generar fractura social i d’oblidar polítiques socials amb la seva obsessió, ha dit, per la independència. El líder dels populars catalans ha carregat contra Marta Rovira, i ha afirmat que  els independentistes han enganyat durant dos anys a tothom. A més ha afirmat que insultant i faltant el respecte no aconseguirà els seus objectius que ara és el moment que els independentistes marxin a casa democràticament.

García Albiol també els ha criticat que es preocupin més per demanar l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que per treballar perquè tornin les empreses a Catalunya. I ha rebutjat participar en un debat electoral amb Carles Puigdemont. “No em sembla presentable ni digne que ens hàgim d’asseure a debatre amb un senyor que està fugint de la justícia”, ha conclòs.