Més d’un centenar de persones han omplert de llaços grocs aquest diumenge al matí el pont de Bac de Roda, popularment conegut com el pont de Calatrava. L’acció l’han organitzada els Comitès per la Defensa de la República dels barris de la Sagrera, Navas i el Congrés Indians i el la Verneda i la Pau per reclamar la posada en llibertat dels presidents de l’ANC i Òmnium empresonats, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, així com també dels membres del govern en presó preventiva per ordre de l’Audiència Nacional, el vicepresident Oriol Junqueras, i els consellers Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joquim Forn, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull. [Imatge: Luis Fernández]

 

L’acció ha començat puntual a les 10 h del matí i la previsió era estar-hi fins a dos quarts de 12, però degut a la gran afluència de veïns i veïnes han decidit continuar amb l’activitat i omplir tots els racons del pont de llaços grocs. A més, han penjat una pancarta on s’hi podia llegir ‘Llibertat’ i una altra amb les cares dibuixades dels Jordis.

Segons els veïns que han participat en l’acció, aquesta és una bona manera de fer visible el seu descontent amb la situació política de Catalunya. Diuen que és un pont molt transitat i que així aconseguiran que no s’oblidin els empresonaments dels Jordis i dels consellers, els quals qualifiquen d’injustos.