El recorregut de la marxa ha estat seleccionat per denunciar alguns punts en què s’han produït agressions dels grups d’ultradreta, com per exemple el que es va viure a les portes de Catalunya Ràdio el 28 d’octubre, quan un grup d’extrema dreta va atacar les portes d’aquest mitjà i va agredir periodistes de betevé. Els participants a la manifestació també han rebutjat episodis com els que es van viure a València, en què un grup d’ultres va agredir manifestants d’esquerra.

Els organitzadors de la protesta antifeixista critiquen que s’està intentant normalitzar les agressions feixistes i critiquen que des de l’entitat Societat Civil Catalana no s’ha estat prou contundent per evitar l’aparició de grups d’ultradreta en les seves manifestacions. També representants polítics de Catalunya en Comú, ERC i la CUP han demanat que es prohibeixin protestes d’aquest tipus o es prenguin mesures per evitar més agressions feixistes. A dels polítics, la manifestació també ha comptat amb el suport dels sindicats majoritaris de treballadors Comissions Obreres (CCOO) i UGT.

Somatemps convoca una contramanifestació

Paral·lelament, 300 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat a la plaça d’Artós de Sarrià contra la manifestació convocada per la Unitat Contra el Feixisme i per la unitat d’Espanya. La manifestació, impulsada pel col·lectiu d’ultradreta Somatemps, tenia la intenció d’anar fins al punt de trobada de la concentració antifeixista ja que, asseguren, “no són benvinguts en aquella zona”. Però a mig camí s’ha trobat amb un cordó policial que els ha barrat el pas per evitar enfrontaments.

Una patrulla de la Guàrdia Urbana ha hagut de donar un toc d’atenció a un grup de joves que venien de la manifestació i han enganxat adhesius contraris a la independència de Catalunya a la seu del PDECaT a Sarrià-Sant Gervasi.