Segons Carles Riera, els cupaires tenen constància que “un dels escenaris que l’Estat preveia” per frenar la independència “era facilitar que es poguessin donar fenomens de violència social”. A més, ha afegit que la intenció del govern estatal era culpar-ne l’esquerra independentista. Així, Riera ha reblat el clau contra l’Estat davant d’un possible escenari violent, una amenaça que va avançar Marta Rovira.

L’objectiu cupaire: “Fer fora l’Estat”

Carles Riera ho ha dit en la presentació pública com a cap de llista de la CUP a la demarcació de Barcelona per al 21-D. Acompanyat d’altres membres de la candidatura, ha dit que encara aquestes eleccions “com les primeres republicanes i constituents de la República” i, per això, ha instat les forces independentistes a “fer fora l’Estat” i revertir l’aplicació del 155 si guanyen.

En aquest sentit ha reclamat “constituir un govern i un Parlament compromès” amb el mandat de l’1-O i de la declaració d’independència del 27 d’octubre: “Com si el 22 de desembre fos 28 d’octubre”, ha dit.

Riera, però, no ha desgranat quins moviments postelectorals farà la CUP. Preguntat per si facilitaran la investidura de Carles Puigdemont —encara que Junts per Catalunya no guanyi els comicis— Riera ha assegurat que “és un dels escenaris possibles”, però que el Secretariat Nacional del partit encara els està estudiant. Això sí, el cap de llista ha reiterat que la CUP només reconeix el govern engarjolat i a l’exili com a l’únic legítim.