Alliberen 13 dones explotades sexualment amb el mètode 'lover boy'
Foto: Leo García Mendez

Sedueixen les potencials víctimes, dones vulnerables, per acabar-les explotant sexualment. És l’anomenat mètode “lover boy”. La Policia Nacional ha alliberat 13 dones de nacionalitat romanesa atrapades per aquesta estafa. L’organització criminal que les captava les traslladava en avió a Barcelona i les anunciava en pàgines web especialitzades en serveis sexuals.

L’operació ha estat coordinada per l’Europol, amb la participació d’agents de la Policia Nacional que han treballat conjuntament amb les policies francesa i romanesa. Han aconseguit alliberar les víctimes en pisos d’Espanya i França on eren explotades sexualment. En els 13 escorcolls domiciliaris que s’han realitzat en total, els cossos policials han confiscat sis vehicles de gamma alta, 22.00 euros i 3.300 lliures turques en metàl·lic, joies per un valor de 1.600 euros, telèfons mòbils i targetes bancàries. Hi ha set persones detingudes per pertinença a organització criminal i tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual.

Les proves indiquen que la xarxa delictiva ha canalitzat un mínim de 400.000 euros en ingressos il·legals a Romania. Segons la policia, blanquejaven els guanys obtinguts amb l’activitat delictiva mitjançant inversions en béns immobles i articles de luxe i els feien arribar al país a través d’empreses de transferència de diners.

Regals cars i la promesa d’una vida millor, el mètode “lover boy”

Les indagacions dels agents han permès descobrir que els membres de l’organització criminal captaven les víctimes dirigint-se a dones en una situació econòmica i emocional inestable, utilitzant un mètode conegut popularment com a “lover boy”. Les seduïen amb regals cars i la promesa d’una vida millor a l’estranger fins que les víctimes abandonaven les seves famílies. Però quan les dones arribaven a la seva nova llar, en un altre país, eren obligades a prostituir-se per guanyar diners per al seu controlador.

La policia demana col·laboració ciutadana

L’operació s’emmarca dins del pla contra el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual de la Policia Nacional. El cos demana la col·laboració de la ciutadania per detectar-ne més casos. Recorda que es poden denunciar de manera anònima i confidencial al telèfon 900 105 090 i al correu electrònic trata@policia.es.