El Banc Farmacèutic necessita 800 voluntaris perquè la 11a campanya contra la pobresa farmacològica sigui una realitat. Aquest any tenen per objectiu aconseguir un fons de 30.000 euros que permeti ajudar a pagar els plans de medicació de persones amb problemes de salut greus o crònics i que no en poden assumir el cost.

Unes 340 farmàcies de l’àrea metropolitana de Barcelona es preveu que participin en la campanya, que vol sensibilitzar la població sobre una realitat poc coneguda: la dificultat de moltes persones per accedir a productes farmacèutics que necessiten per viure. Es tracta d’una situació que afecta dos milions de persones a Espanya i que, en els casos més extrems, obliga a triar entre menjar o medicar-se.

Fins ara, la campanya anual de l’ONG Banc Farmacèutic -que fa més d’una dècada que està en marxa- se centrava a recollir medicaments que no requerien recepta, però aquest any ha fet un gir i posa el focus en recaptar diners mitjançant uns cupons solidaris de 2,5 euros. En aquesta ocasió els voluntaris tenen un paper important perquè han de conscienciar la ciutadania i convèncer-la perquè col·labori a la iniciativa i compri els cupons. En total es necessiten 1.200 col·laboradors, que es poden inscriure en aquest portal web.

Els diners es destinaran al Fons Social de Medicaments del Banc Farmacèutic, que treballa en coordinació amb els centres d’atenció primària i els treballadors socials dels CAP, que són precisament els qui s’ocupen de designar els beneficiaris del projecte solidari.