La marxa s’ha iniciat a la plaça de la Universitat i, després de passar per la plaça de Catalunya i l’avinguda del Portal de l’Àngel, ha finalitzat a la plaça de Sant Jaume. La protesta ha transcorregut amb normalitat, tot cridant consignes com “Disculpeu les molèsties, ens estan assassinant” o “Davant del dubte, millor vídua”.

Al Portal de l’Àngel i a Sant Jaume s’ha llegit un manifest en què assenyalen que les institucions policials, judicials i polítiques són responsables de no protegir les dones i de victimitzar-les. En el manifest destaquen que a Catalunya s’han denegat el 70% de les ordres de protecció que han demanat les dones que denuncien violència masclista.

Els manifestants han recordat que, de les 14 dones mortes a Catalunya durant l’any 2014, set havien interposat denúncia. Diuen que les retallades han tret recursos assistencials i policials que havien de servir per garantir protecció a les dones maltractades i que, en aquest context, perden efectivitat les campanyes que els demanen que denunciïn els maltractaments.