Aquest dimecres, prop de 200 persones s’han concentrat a la plaça de Catalunya per protestar contra la venda de la gestió de la cartera de clients d’hipoteques de CatalunyaCaixa al grup empresarial americà Blackstone. Durant la concentració, i amb motiu de la protesta, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha ocupat una oficina de CatalunyaCaixa ubicada a la rambla de Catalunya amb el carrer de Mallorca.

A la tarda, una trentena de persones s’han mobilitzat a les portes de la seu de Blackstone, al Prat de Llobregat. Un cop allà, han empaperat l’entrada i s’hi han concentrat durant dues hores.

Segons un dels portaveus de la PAH, Carlos Macías, es tracta d’una venda a “preu de saldo”, ja que “la compra ha estat de tres milions d’euros després dels 14 milions d’euros de diners públics que van servir per rescatar el banc”, ara fa més d’un any. Macías ha denunciat que la compra de l’entitat bancària no dóna cap solució a les families afectades per no pagar la hipoteca, perquè l’únic que se’ls ofereix és un contracte d’espera, signat entre particulars, que consisteix a esperar a l’abril, quan es farà efectiva la venda. El portaveu de la PAH ha denunciat que Blackstone s’encarrega de comprar crèdits hipotecaris amb morositat “tirats de preu” i esperar que hi hagi una pujada per vendre’ls, una actuació que ha titllat d’especulació i que l’únic que genera és l’increment sobtat dels lloguers per fer fora les famílies.

L’altre objectiu de l’acció ha estat donar visibilitat internacional a la lluita de l’agrupació, per això han preparat un vídeo en anglès amb què es volen donar a conèixer a Blackstone i als Estats Units. Segons Carlos Macías, aquest dimecres també hi ha hagut concentracions a Sant Francisco i Nova York davant de les oficines de l’empresa americana per solidaritzar-se amb la PAH.