Un dels joves va denunciar a finals de gener als Mossos d’Esquadra que havia estat amenaçat i coaccionat per un grup de cinc homes que l’obligaven a vendre marihuana. El noi va explicar que coneixia aquest grup des de feia temps i que tot va començar el 2014 quan li van entregar un paquet de droga amb l’objectiu de vendre-la.

El menor va informar que no era l’únic que estava en aquesta situació i va explicar-los que el dilluns 2 de febrer tenia previst lliurar els diners de la venda de la droga als sospitosos. Amb aquesta informació, els agents van muntar un dispositiu amb l’objectiu de detenir els cinc extorquidors però a la trobada només van venir dos homes, que van ser detinguts.

Els investigadors van localitzar un segon menor que era obligat a vendre marihuana. El noi va explicar els agents que el grup movia grans quantitats de marihuana que transportaven en bosses esportives o motxilles. Les dades aportades pels dos joves van permetre als agents identificar tots els membres del grup. Això  va fer possible localitzar un dels presumptes delinqüents, que va ser detingut el 3 de febrer.

El mateix dia es va fer un escorcoll en el domicili d’un dels detinguts i es va localitzar una habitació habilitada per fer créixer una plantació de marihuana, amb 25 testos amb plantes que es trobaven en un estat intermedi de creixement i 24 testos amb plantes acabades de tallar. A més, el grup tenia manipulada la presa de l’electricitat amb l’objectiu de no pagar la factura de la llum.

Dins el domicili hi havia dos homes més que van ser detinguts en finalitzar l’escorcoll. Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per a dos dels detinguts i va decretar una ordre d’allunyament de les seves víctimes a 2000 metres. Els altres tres detinguts, després de la detenció, van ser posats en llibertat i estan pendent de declarar en seu judicial. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.