MERCÈ GARRIGOSA, responsable de la Jornada de Recollida de Medicaments "L'objectiu de la jornada és recollir medicaments per a gent necessitada, sense recursos econòmics que reben assistencia d'entitats assitencials. Durant l'any visitem aquestes entitats, que poden ser grans com Càritas i Creu Roja i d'altres més petites, que ens fan la seva llista de medicaments. Són medicaments bàsics antitosigens: analsègics, vitamines, laxants, cotó... Cada farmàcia té un llistat només d'una entitat. Els voluntaris demanen a la gent que compri un medicament d'aquesta llista. Any rere any constatem l'augment de les necessitats, i sobretot els dos darrers anys. La paraula crisi no és només una paraula, és una realitat. Les entitats han vist que hi va més gent a demanar aliments i medicaments." TERESA VENTURA "Encara que sembli poquet sembla ser que ajudes una mica, és clar, són coses que saps que necessita gent." ROSA FÀBREGA "Em sembla que està bé. Jo el que no faig és ingresssar al banc, però una cosa així em sembla millor."

Aquest matí ha estat la jornada inicial i més important d’aquest gran recapte de medicaments, amb la participació de voluntaris que han informat els clients de les farmàcies vinculades a la iniciativa. Però les capses i els indicadors romandran allà durant la propera setmana, perquè qui vulgui pugui continuar fent donacions. L’objectiu és superar els 22.000 medicaments recollits l’any passat i arribar als 25.000, valorats en uns 80.000 euros.

Els productes que es demanen són desinfectants, analgèsics i antiinflamatoris, que no necessiten prescripció mèdica. A tot Catalunya, 347 farmàcies i més de 400 voluntaris s’han sumat a la iniciativa, que també ha tingut lloc aquest dissabte al matí a altres províncies espanyoles com Madrid, Granada, Màlaga, Saragossa, Badajoz i Sevilla. A tot Espanya, fins a les 14 h s’han recollit gairebé 20.000 medicaments dels 35.000 demanats.