Un robatori a Sant Ramon ha deixat destrossada una llar d’infants del carrer del Cardenal Reig, la matinada d’aquest dimecres. En accedir al centre, a dos quarts de vuit del matí, les treballadores es van trobar quatre portes destrossades, vidres trencats i escampats, panys forçats i portes d’armaris malmeses. Els arxivadors regirats i a terra completaven un escenari que mostrava l’agressivitat que havien fet servir els intrusos.

Fonts del centre han explicat a betevé que els lladres es van endur dos ordinadors, cinc tauletes, quatre càmeres de fotos i cinc altaveus. També han robat els diners que hi havia guardats. Les treballadores han trobat a faltar alguna joguina, tot i que asseguren els autors materials del robatori no van fer malbé les aules dels infants.

Aquest divendres les responsables del centre estan fent inventari dels objectes sostrets i contactant amb els perits de l’asseguradora per reparar els desperfectes. Asseguren que, entre el material sostret i el mobiliari fet malbé, les despeses podrien pujar fins a uns 6.000 euros. Han denunciat el robatori als Mossos d’Esquadra.

Una onada de robatoris que va començar al maig

Com ja va informar betevé a principis d’octubre, els veïns i comerços viuen una onada de robatoris amb violència en comerços des del mes de maig. Després de diverses reunions amb Mossos d’Esquadra, el districte de les Corts i la Guàrdia Urbana, van aconseguir un increment de la vigilància a la zona, que, denuncien, no ha estat suficient.

César Fernàndez, vicepresident de l’Associació de Veïns de la Maternitat i Sant Ramon, ha explicat a betevé que aquest robatori sobta pel “grau de destrossa impactant” i afegeix que aquest no és l’únic cas d’aquesta darrera setmana. “Hem patit també un atracament amb violència, el robatori de patinets a l’interior d’un gimnàs i un robatori amb estrebada”. Apunta que els robatoris van en augment, que els lladres tenen “sensació d’impunitat” i que els veïns estan arribant al límit. La setmana vinent convocaran una assemblea veïnal per decidir les properes accions a emprendre.