Veïns i comerciants del carrer del Cardenal Reig i l’avinguda de Sant Ramon Nonat denuncien una onada de robatoris amb força, en especial a botigues i comerços de la zona. L’Associació de Veïns de Sant Ramon Nonat i l’associació Les Corts Comerç 08028 quantifiquen els robatoris o intents de robatoris en una vintena durant l’últim mig any, i denuncien que darrerament s’han multiplicat. Un dels casos es pot veure en el vídeo que van enregistrar les càmeres de seguretat d’un establiment, propietat de l’Alina Maria Laba, presidenta dels comerciants de la zona. S’hi observa com un lladre hi entra -aprofitant que ella parla amb una clienta a la porta-, es fa el despistat i roba l’ordinador portàtil.

Quatre assalts en un any en un forn de pa de Sant Ramon Nonat

Sense anar gaire lluny, aquest dissabte passat van entrar a robar per quart cop en pocs mesos a El Fornet de les Delícies, ubicat a l’avinguda de Sant Ramon Nonat. En una ocasió van encastar un vehicle a la porta de l’establiment i en tres més n’han forçat la finestra. Una de les sòcies del comerç, la Rosa Rovira, explica a betevé que “ja no sé quines mesures de seguretat més posar”, i que els lladres “coneixen els temps de les alarmes dels establiments perquè marxen quan sona l’alarma i hi tornen quan acaba de sonar”.

Finestra forçada al forn El Fornet de les Delícies a l’avinguda Sant Ramon Nonat

Al mateix carrer, amb pocs números de diferència i a banda i banda, han entrat a robar en una tintoreria, una floristeria i una botiga de productes naturals, aquests dos darrers casos passada la Mercè. La propietària de la tintoreria, l’Adela Mellado, explica que van forçar la porta de l’establiment i se’n van endur diners i l’ordinador. Afegeix que “és un no parar, perquè quan no em toca a mi, toca a l’altre i estem així tot l’estiu”. Denuncia que el “modus operandi” és el mateix gairebé sempre i que “cal més vigilància nocturna, que és quan entren a robar”.

Al supermercat Charter, en un carrer adjacent al del Cardenal Reig, fa una setmana que hi van entrar a robar. Els treballadors van reduir el lladre a l’interior de l’establiment i van trucar als Mossos d’Esquadra. Però la Bety Qiu, encarregada, explica a betevé que “cada setmana ens roben” i que en els darrers tres mesos un home va forçar la caixa dues nits seguides, una de les quals va ser amb un ganivet.

El president de l’Associació de Veïns de Sant Ramon Nonat, Andrés Quílez, afegeix que han intentat entrar també dos cops seguits al local de l’entitat en una mateixa setmana.

La porta del local de l’Associació de Veïns de Sant Ramon Nonat, forçada fa uns dies

Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana hi han incrementat la vigilància

Fonts de Mossos d’Esquadra han explicat a betevé que la mitjana de robatoris amb força en establiments denunciats en aquesta zona ha estat de dos i mig mensuals entre gener i agost, quan aquesta xifra és de sis a tot el districte de les Corts. Amb tot, a instàncies dels afectats, han incrementat la vigilància a la zona amb patrulles dinàmiques d’uniforme i de paisà, i amb dispositius de saturació, que són controls específics en determinats punts de la zona afectada.

Els comerciants han notat més presència policial a la zona i estan agraïts, però asseguren que encara hi ha molts robatoris i que “cal fer alguna cosa més”. Laba es mostra satisfeta de l’augment de vigilància, però diu que “no podem treballar amb por” i que “no podem tenir un vigilant a la porta de cada comerç, cada dia”.

Veïns de Vallvidrera s’organitzen per evitar robatoris: “Us estem gravant”
Els veïns han penjat senyals per alertar els lladres que hi ha càmeres de videovigilància i que estan ben comunicats entre ells per whatsapp

Els robatoris compliquen les assegurances dels establiments

La repetició de sinistres ha complicat la situació de les assegurances de dos dels comerços afectats per aquesta onada de robatoris. En el cas d’El Fornet de les Delícies, la Rosa explica que hi ha hagut tres sinistres, un dels quals va ser molt important perquè va implicar canviar tota la porta del local. Per tant, afegeix, “s’entén que la companyia ens digui que canviem d’asseguradora”. La Betty lamenta que li han incrementat el preu de la pòlissa perquè hi ha hagut molts robatoris en què s’enduen la caixa i el gènere.