El periodista especialitzat en noves tecnologies Toni Noguera presenta al programa ‘reset’ algunes de les innovacions que s’han dut a terme durant la crisi del coronavirus. En aquesta ocasió, ens parla de com viatjar de forma segura en temps de pandèmia.

A la secció ens mostra, entre altres exemples, com s’han hagut de readaptar els aeroports, una de les ubicacions amb més afluència de ciutadans d’arreu del món. En aquest cas, en Toni explica que s’han millorat les senyalitzacions, s’ha reforçat la neteja, s’han instal·lat sensors de proximitat o s’han perimetrat els espais per mantenir la distància de seguretat. A més, s’han dissenyat safates fetes de nous materials per tal de frenar la transmissió del virus. L’ús de càmeres tèrmiques per mesurar la temperatura també és una de les novetats més destacades que ja troben en aeroports i altres espais on circulen grans volums de viatgers.

Veure món sense sortir de casa

La pandèmia del coronavirus ha provocat que gegants tecnològics com Microsoft recreïn imatges de ciutats i pobles de manera fotorealista per visitar diversos països del món sense sortir de casa. En forma de joc, els usuaris poden conèixer la informació meteorològica del país que escullin, el trànsit aeri i fins i tot els paisatges que es poden veure la zona. L’empresa s’ha basat en imatges de satèl·lit i recreacions generades per intel·ligència artificial.

Una altra proposta que ens ofereix en Toni Noguera són els “tours a distància” que et permeten veure qualsevol lloc del món en 360 graus. Només és necessària l’ajuda de Google, ja que l’usuari ha de cercar una visita que algú hagi gravat en 360 graus.