El Dr. Carlos Rodrigo, director clínic de Pediatria de l’Hospital Germans Trias i Pujol i expert en vacunes, creu que té “tot el sentit del món” vacunar els adolescents i els preadolescents contra la covid-19. En una intervenció al programa ‘reset’ de betevé, ha reaccionat així al fet que Pfizer-BioNTech hagi assegurat que l’Agència Europea de Medicaments (EMA) podria autoritzar el seu producte per als nens d’entre 12 i 15 anys aquest mateix mes de juny.

Segons Rodrigo, això seria positiu “no només per la immunitat de grup“, sinó perquè “hi ha nens per sobre dels 12 anys afectats de malaltia greu“, tot i que ha reconegut que són “molt pocs“. L’expert en vacunes també ha explicat que hi ha diversos casos de “covid persistent, que és molt incapacitant i afecta adolescents i preadolescents“.

La tercera dosi de Pfizer, un “fracàs”

El director clínic de Pediatria de l’Hospital Germans Trias i Pujol també ha valorat el fet que Pfizer-BioNTech hagi admès que probablement caldrà injectar-se una tercera dosi de la seva vacuna, entre nou mesos i un any després de la segona, per garantir-ne l’efectivitat. Carlos Rodrigo ha qualificat de “sorprenent” el fet que “no es consideri un fracàs de Pfizer” i ha subratllat que “per molt menys han vist problemes en altres vacunes“.

El doctor també ha assegurat que “era bastant obvi” que, si s’optava per administrar la segona dosi “només tres setmanes després de la primera“, això suposaria “una durada menor de la que es podria aconseguir posant més amplitud entre les dues dosis“. Rodrigo ha admès que “és possible que es necessiti” aquesta tercera dosi i ha titllat de “molt hàbil” l’estratègia de la farmacèutica.