La comunitat de veïns del carrer de Trias i Pujol, 9, i els blocs propers estan en peu de guerra per la instal·lació d’un club cannàbic als baixos de l’edifici. De moment, han començat una recollida de signatures i han reclamat a l’Ajuntament per diverses vies que n’eviti l’obertura.

De llibreria a club cannàbic

El local on es està previst ubicar-hi el club era una llibreria francesa fins aquest estiu. Al gener es va llogar a uns altres arrendataris i, setmanes després, els veïns van assabentar-se del projecte. La Masus Larrey, veïna de la finca i una de les més afectades, assegura que en un inici pensaven que s’hi faria un centre terapèutic, cosa que els semblava “molt bé”, però després es van assabentar “que s’hi podria consumir marihuana”.

Els veïns asseguren que a la finca i als blocs dels voltants hi viuen molts nens i adolescentsi que no és el lloc ideal per a un local d’aquestes característiques“, explica Larrey. A més, la presidenta de la comunitat de veïns, Esther Ruiz, assegura que el local té escassos 50 metres quadrats i que tenen por que “els clients acabin consumint a les portes dels locals”.

La comunitat de veïns assegura que esgotarà totes les vies per evitar l’obertura del club

La presidenta de la comunitat de veïns explica que per instal·lar la sortida de fums s’han de fer unes obres a la finca amb què no estan d’acord. Actualment, els treballs estan suspesos per raons tècniques, ja que durant una inspecció van veure que no s’ajustaven al comunicat d’obres que havien presentat, segons expliquen fonts municipals.

El districte de les Corts, en espera de jurisprudència

Des del districte de les Corts asseguren que ara per ara estan en espera que una resolució judicial determini quines són les competències del consistori per a aquests clubs. El Tribunal Suprem ha suspès la normativa municipal que en regulava l’obertura i que permetia, per exemple, que obrissin clubs com el del carrer de Trias i Pujol. L’Ajuntament ha recorregut contra la sentència i, fins que no es resolgui, assegura que no s’estan atorgant llicències i s’han intensificat les inspeccions.

No és la primera vegada que veïns del districte de les Corts es queixen per la instal·lació d’un club cannàbic: a començaments del 2020 un grup de veïns del carrer del Marquès de Sentmenat ja es van pronunciar en contra que s’hi ubiqués un club a la seva finca.