L’emblemàtic tren de l’Oreneta, al barri de Sarrià, torna a posar-se en funcionament. El circuit que disposa d’una vintena de trens a petita escala, va haver de tancar a principis d’octubre de l’any passat per no tenir llicència d’activitat. Tot i que el club es va crear el 1980, l’Ajuntament no li havia requerit mai aquest permís fins a l’any passat.

Encara queda pendent però, solucionar el deute que té l’associació amb l’Ajuntament des de fa diversos anys, pel cànon d’utilització de l’espai. El que ja és segur però, és que el primer cap de setmana de maig, després de set mesos tancat, el recinte torna a obrir portes.

Reobertura amb seguretat

L’horari de reobertura serà el de sempre, els caps de setmana de 10.30 a 13.30 h i no cal anar-hi amb cita. Es prendran totes les mesures de prevenció per la covid-19, com ara deixar espai suficient als trenets entre grups bombolla, fer la cua amb separació i la utilització de gel hidroalcohòlic.

Un espai emblemàtic de Sarrià

El recinte, creat el 1980, compta amb una vintena de trens a petita escala

En aquest circuit de 670 metres situat al Parc de l’Oreneta hi circulen una vintena de trens de vapor, tèrmics i elèctrics a petita escala des de fa 40 anys. El club va ser creat per 10 aficionats als trens el 1980 i, actualment, té 75 socis que van dels 12 als 90 anys. Va ser el primer centre d’aquest tipus, amb un circuit per a trens a escala i tripulats de l’estat espanyol. L’entitat té el suport de l’Associació de Veïns de Sarrià, que assegura que el tren de l’Oreneta és un patrimoni del barri que s’ha de conservar.