La crisi del coronavirus ha sacsejat moltes comunitats de veïns, que han vist com el confinament els allunyava dels carrers i espais on sovint es trobaven. En molts barris de la ciutat han sorgit iniciatives espontànies que pretenen trencar amb la tristesa que genera el fet de viure permanentment tancats a casa. Verdi del Mig és un dels exemples més il·lustratius de la unió durant els moments que la crisi es fa més evident. En aquesta via de Gràcia han mostrat a Twitter moments emotius com el retorn d’una veïna després de superar la covid-19 o el record a dos veïns que van morir pel coronavirus.

Els veïns d’aquest carrer de Gràcia han pogut captar diversos moments emotius durant el confinament. El 3 d’abril, els graciencs de Verdi del Mig van sortir als balcons per retre un homenatge al Joan Ribera i la Roser Fàbregas, membres de la Comissió de Festes de Verdi del Mig, que van morir per coronavirus. La Roser era una de les integrants del grup de cosidores de la comissió i el Joan, diuen, tot un artista, un dels fusters més destacats de Gràcia. Després d’un missatge emotiu emès per megafonia, els aplaudiments van trencar el silenci del confinament.

L’alegria de veure veïns que superen el coronavirus

El capítol més alegre en aquesta història es va poder viure aquest dilluns. La Mercè Torrent, una històrica del barri de Gràcia i de la Comissió de Festes de Verdi del Mig, va rebre l’alta mèdica després de superar el coronavirus. La dona de 78 anys encara li queden 15 dies de quarantena a casa, però la rebuda per part dels veïns va ser d’aquelles que fan emocionar i li faran el confinament més suportable. Quan l’ambulància la va deixar a la porta del seu pis, els sanitaris van fer sonar les sirenes i els aplaudiments i crits de “Mercè” dels veïns van animar el 24è dia de confinament a Gràcia. La Mercè també pertany al grup de cosidores i ara mateix ella i la seva amiga, la Maria, són les úniques responsables de cosir els guarniments del carrer.

Repensar la festa

Tot i el confinament, els veïns del carrer Verdi del Mig estan connectats permanentment a través d’un grup de WhatsApp amb més de 90 persones o a través de videoconferències. Són conscients que serà difícil que la Festa Major de Gràcia, programada a l’agost, es pugui celebrar amb normalitat, per això, estan pensant quin pot ser el millor format, tot evitant les aglomeracions, per no deixar el barri sense la festa. 

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a