L’Hospital de Barcelona assegura que els casos d’infecció per covid-19 han disminuït aproximadament un 20 % en els últims cinc dies. Així ho ha afirmat el director mèdic d’aquesta cooperativa sanitària, Miquel Gómez, durant una entrevista a betevé. Gómez ha subratllat que “això fa que el personal sanitari treballi d’una manera més ordenada i no tan tensionada“.

En aquest sentit, el director mèdic de l’Hospital de Barcelona ha qualificat de “molt complicades” les setmanes anteriors a aquesta. I ha posat en valor el “sacrifici del personal sanitari“, del que ha dit que “ha demostrat una actitud i una dedicació extraordinàries”.

Segons Gómez, en les últimes setmanes es va produir una “saturació a urgències” que, a dia d’avui, gràcies a la disminució dels casos, ja s’ha resolt. “Fins i tot tenim alguns boxes lliures“, ha afirmat en l’entrevista, cosa que “permet treballar d’una manera més fluïda” i donar una atenció més personalitzada i correcta”.

Pel que fa a l’escassedat de material sanitari que hi ha hagut en altres centres, el director mèdic de l’Hospital de Barcelona assegura que “no hem tingut aquest problema”, tot i que reconeix que “hem hagut de treballar de valent i fer molts esforços per tenir material de protecció individual“. En aquest sentit, assegura que fins i tot “hem rebut el suport d’alguns familiars de personal o de pacients que s’han posat a cosir mascaretes per si eren necessàries”.

Gómez també ha explicat que, durant aquesta crisi sanitària, han hagut d’incorporar tant personal mèdic, com d’infermeria. I ha qualificat d'”excel·lent” la resposta que s’ha donat a la situació, alhora que ha subratllat que “la societat pot comptar amb nosaltres” perquè “els hospitals som capaços de donar el millor quan el personal sanitari treballa al 200 %“.