Mentre segueixi el vent, les temperatures es mantindran per sobre de la mitjana, amb mínimes entre els 17 i els 18 graus, més típiques d’un juny que d’un hivern, pel vent de component oest que arriba reescalfat a Barcelona. El temporal, intens sobretot durant aquesta matinada, ha tingut cops de fins a 82 km/h a Gràcia i de 69 km/h al Raval. Fins a les cinc, Protecció Civil havia rebut 34 trucades per incidències relacionades amb el temporal a la ciutat. En el conjunt de Catalunya, s’ha avisat el 112 fins a 227 vegades. La principal incidència ha estat la caiguda d’una palmera, que s’ha desplomat prop de la comissaria de la Policia Nacional de la rambla de Guipúscoa, a Sant Martí. A quarts de nou del matí, empleats de Parcs i Jardins l’han retirat.

Hi ha hagut motos, contenidors, tanques, senyals i jardineres que no han suportat tampoc la força del vent.

També s’ha desprès el llum d’un fanal de la plaça de Catalunya, que ha requerit la presència d’operaris municipals, i un arbre ha quedat perillosament inclinat al carrer de l’Oblit, al Guinardó. Algunes branques de dimensions considerables han caigut, com s’ha pogut veure al carrer de Badajoz. En total, els Bombers de Barcelona han realitzat fins a les 9 h 51 sortides, mentre que la Guàrdia Urbana ha fet, fins a les 8 h, 44 actuacions relacionades amb el temporal.

Emergències manté activada l’alerta del Procicat per ratxes de vent que amb tota probabilitat superaran els 100 km/h en alguns punts del principat. Es continua demanant, per tant, sentit comú alhora que s’alerta que les conseqüències poden ser especialment greus en l’àmbit urbà. Es recomana suspendre totes les activitats a l’aire lliure i que els vianants evitin passar a prop de bastides, murs i arbres. També cal extremar la prudència al volant, evitar l’ús de la moto i, en terrasses i balcons, lligar o retirar els tendals i tot allò que sigui susceptible de caure.

Pel que fa a la previsió per a les pròximes hores, el vent es mantindrà fort fins al migdia. El cel estarà ennuvolat, tot i que al vespre s’obriran clarianes i les temperatures seran molt suaus. Fora de Barcelona i l’àrea metropolitana, hi ha hagut fortes nevades. En concret, als Pirineus, en cotes al voltant dels 1.700 metres.