El rotatiu destaca l’estratègia en les polítiques de seguretat aplicades a la ciutat, que qualifica de “sofisticades”, i recorda que Barcelona és l’11a classificada pel que fa a seguretat personal. ‘The Economist’ destaca l’aposta de l’Ajuntament per incrementar la presència policial al metro, traduïda en una davallada del 32% en tres anys en els delictes produïts al suburbà. Barcelona és 7a en seguretat sanitària, 14a quant a les infraestructures i 11a en seguretat personal.

Menys ben posicionada en seguretat digital

Respecte a la seguretat digital, que analitza aspectes com els equips dedicats al cibercrim o l’alerta als ciutadans sobre les amenaces d’Internet, Barcelona se situa en el lloc número 29 de les 50 analitzades. És l’indicador en què la ciutat queda pitjor posicionada -per sota de Bombai (18a), Kuwait (23a) i Mèxico DF (27a)-, tot i l’aposta per liderar el moviment de les “smart cities” en l’àmbit mundial.

En la classificació general només hi ha tres ciutats europees per sobre de Barcelona (15a): Estocolm (4a), Amsterdam (5a) i Zuric (7a), i les tres primeres posicions són per a ciutats asiàtiques (Tòquio, Singapur i Osaka). Madrid se situa en el lloc 21, just per sobre de Brussel·les i París.

Podeu consultar l’informe complet de ‘The Economist’ en aquest enllaç.