Una profundíssima borrasca que afectarà gairebé tot el continent serà la que impulsarà aquesta gran ventada. Ja aquest dijous s’espera que el vent s’enforteixi, de ponent, amb cops que durant el dia es podran acostar o superar puntualment els  60 km/h. Serà, però, entre el vespre de dijous i el matí de divendres quan ens arribarà el primer plat fort d’aquest episodi de vent.

Durant la matinada de dijous a divendres es preveu que alguns cops de vent superin amb certa facilitat els 90 km/h a la ciutat.Fins i tot, puntualment, enfilar-se per damunt dels 100 km/h, especialment a la part alta de la ciutat i als barris més propers al costat Llobregat. És una situació potencialment perillosa i haurem d’anar-ne seguint minuciosament l’evolució. El vent podria afluixar una mica transitòriament divendres al migdia, per tornar a arrencar amb molta força la matinada de divendres i dissabte fins al migdia.

En aquest sentit, tant l’AEMET com el METEOCAT han activat diversos avisos per situació meteorològica de perill associada al fort vent que s’espera. També Protecció Civil ha engegat el pla Procicat en fase d’alerta per les fortes ventades. Cal revisar durant les properes hores que tendals, testos, persianes i altres elements mòbils estiguin ben fixats per evitar que puguin “volar” durant els propers dies.