Fa 25 anys que el Centre Cívic Carmel dóna servei al barri. Va ser un equipament molt reivindicat. L'edifici on s'ubica estava a mig construir i abandonat. Els veïns el van reclamar perquè en aquells temps no hi havia pràcticament serveis a la zona. Uns orígens i una història que s'expliquen en aquesta representació. És una de les activitats especials que han programat des de l'espai per celebrar l'aniversari. ALEX PAGAN, directora del Centre Cívic Carmel "D'una manera poètica, d'una manera diferent, la gent podrà veure aquesta història, o sigui, de com va néixer el Centre Cívic. El que volem és explicar aquest origen, perquè pensem que la història que fos a través de la lluita veïna és un fet molt remarcable." Aprofitaran també l'ocasió per potenciar les propostes clàssiques que organitzen com a centre cívic. Per exemple, el Festival Holi, el cicle d'art al carrer Caminart o el de cinema El Cel del Carmel. "Va sobre la base del cinema, la base és el cinema, però no és un festival de cinema, no passem pel·lícules, sinó que parlem de tot el que està al voltant del cinema." LUIS MIGUEL CAMPO, usuari "Aquí se hacen desde talleres culturales, de ocio, bailes de salón, vamos de todo." MARIA CARUNCHO, usuària "Sobretot, que anima molt. Les festes que fan… procuro venir a tot." TONI FEMENIA, usuari "Et sents molt acollit des del primer moment que entres per la porta fins que en surts. Si tens algun problema, alguna cosa pots comptar amb ells que t'ho resoldran." Des del centre cívic volen que els usuaris siguin els protagonistes de les activitats de celebració del 25è aniversari. Encara estan acabant de definir la programació però, de moment, ja han avisat els veïns que fan servir l'espai que compten amb ells per editar un calendari.

La manca de serveis que hi havia en aquell temps al Carmel va portar els veïns a reclamar que s’ubiqués l’equipament en un edifici que estava abandonat i a mig construir. Ara, des de l’espai celebren l’aniversari i n’expliquen la història.

Els usuaris seran els protagonistes d’una programació especial que s’està acabant de definir i que es farà pública en els propers dies. De moment, s’han fet unes representacions per explicar la història d’un centre cívic que va ser construït gràcies a les reclamacions dels veïns i s’han convocat a tots aquells que participen del dia a dia de l’equipament a col·laborar en l’edició d’un calendari. Des de l’espai també aprofitaran l’efemèride per potenciar les activitats més emblemàtiques que organitzen. El Festival Holi, el cicle d’art Caminart o el de cinema El Cel del Carmel en són alguns exemples.