JORDI AURICH, director general de Protecció Civil: "Quin temps farà a Barcelona? Un senyor temporal de vent? Un senyor temporal de vent com heu indicat en la previsió meteorològica i, com bé ens indiquen els models i el Servei Meteorològic de Catalunya, tindrem un episodi de vents de component oest. Per tant, hem d'estar amatents, sobretot a la previsió de major afectació que serà de cara a dijous tarda-nit i la matinada del divendres." "Barcelona està preparada pel vent? Sí, Barcelona està preparada, però això no vol dir que hàgim de preveure i estar amatents tots els ciutadans. La protecció civil i l'autoprotecció és un element que afecta tota la ciutadania. Si un surt al carrer i té dificultats per caminar ha de tenir en compte que les dificultats de caminar es poden traduir en el fet que hi ha una major probabilitat de risc en despreniments de contenidors, en caiguda de tanques i altres elements que poden causar-li algun dany. En temporal de vent s'ha de reduir la mobilitat." Les zones més afectades pel vent seran, segons les previsions, la part alta de la ciutat i els barris més propers al Llobregat. En aquests punts, les ratxes de vent podrien superar els 100 quilòmetres per hora, una situació semblant a la que es va viure el 9 de desembre passat. Tot plegat, farà imprescindible extremar les precaucions i per això el pla Procicat està activat en fase d'alerta. La ciutat, per ara, es manté en prealerta. JORDI AURICH, director general de Protecció Civil "En els casos de ciutat és evident que hi ha molts elements que es poden desprendre, ja siguin contenidors, ja siguin elements de teulada que no estiguin fixats de manera permanent i altres tipus d'elements que fan que el risc sigui major." Està previst que l'episodi arribi al punt màxim d'intensitat entre aquesta tarda i demà al matí. Per això, quan el vent bufi més fort, es recomana evitar desplaçaments si no és imprescindible i anar especialment amb compte amb els vehicles que tenen menys estabilitat, com les motos o les bicicletes. També s'aconsella limitar les activitats a l'aire lliure, treure qualsevol element que pugui volar dels balcons i evitar situar-se prop de murs, arbres o bastides. JORDI AURICH, director general de Protecció Civil "Barcelona està preparada, però això no vol dir que hàgim de preveure i estar amatents tots els ciutadans, no només administracions. Protecció civil i l'autoprotecció és un element que afecta tota la ciutadania en general." Com ja han fet aquest matí, els responsables de Protecció Civil es reuniran periòdicament durant tot l'episodi de vent. En cada trobada s'avaluarà la situació i, si cal, es prendran noves mesures per minimitzar els riscos.

Protecció Civil manté la fase d’alerta del Pla de protecció civil per forts vents. Al llarg d’aquest dijous no s’han produït incidències remarcables, ja que s’espera que les ratxes més fortes arribin durant la matinada. El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 29 trucades, cinc de les quals des de Barcelona. Cobertes o sostres malmesos, mobiliari urbà amb desperfectes o arbres i branques caiguts han estat alguns dels motius dels avisos.

Una profunda borrasca que afectarà tot el continent durà una forta ventada, sobretot aquest dijous a la nit i la matinada ja de divendres, segons ha confirmat al ‘BTV notícies matí’ el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich. El vent, que bufarà amb gran virulència, podria assolir ratxes de fins a 90 quilòmetres per hora. “Barcelona està preparada”, però “hem d’estar amatents”, ha dit Aurich. Per ell, es corre un gran risc quan se surt al carrer i fa molt vent, pel perill que hi hagi “despreniments”, que caiguin tendals, tanques i altres elements que poden ser perillosos i que en alguns casos, ha dit, poden ser “mortals”.

Protecció Civil recomana suspendre les activitats a l’aire lliure, extremar la prudència al volant i a peu, i recollir o lligar tendals i elements inestables dels balcons i terrasses. També s’aconsella el tancament de parcs públics, en cas necessari. Es demana, a més, no situar-se a prop d’elements que puguin caure, com ara bastides, murs i arbres, ni tampoc acostar-se als miradors o espigons que puguin estar afectats per la ventada.